Witold Kepinski - 14 juni 2024

Oracle en Google Cloud werken nauwer samen

Oracle en Google Cloud hebben een partnerschap aangekondigd dat klanten de keuze geeft om Oracle Cloud Infrastructure (OCI) en Google Cloud-technologieën te combineren om de migraties en modernisering van hun applicaties te versnellen.

Oracle en Google Cloud werken nauwer samen image

De Cross-Cloud Interconnect van Google Cloud zal in eerste instantie beschikbaar zijn voor onboarding van klanten in 11 wereldwijde regio's, waardoor klanten workloads voor algemene doeleinden kunnen implementeren zonder kosten voor gegevensoverdracht tussen de cloud. Later dit jaar zal een nieuw aanbod, Oracle Database@Google Cloud, beschikbaar zijn met het hoogste niveau van Oracle-database- en netwerkprestaties, samen met functionaliteit en prijspariteit met OCI.

Beide bedrijven gaan samen met Oracle Database@Google Cloud de markt op, wat ondernemingen wereldwijd en in meerdere sectoren ten goede komt, waaronder de financiële dienstverlening, de gezondheidszorg, de detailhandel, de productie en meer.

Database

“Klanten willen de flexibiliteit om meerdere clouds te gebruiken”, zegt Larry Ellison, voorzitter en CTO van Oracle. “Om aan deze groeiende vraag te voldoen, verbinden Google en Oracle Google Cloud-services naadloos met de allernieuwste Oracle Database-technologie. Door Oracle Cloud Infrastructure-hardware in de datacenters van Google Cloud te plaatsen, kunnen klanten profiteren van de best mogelijke database- en netwerkprestaties.”

“Oracle en Google Cloud hebben veel gezamenlijke zakelijke klanten”, zegt Sundar Pichai, CEO van Google en Alphabet. “Deze nieuwe samenwerking zal deze klanten helpen de Oracle-database en -applicaties te gebruiken in combinatie met het innovatieve platform en de AI-mogelijkheden van Google Cloud.”

Lees op de Oracle website voor meer details over deze samenwerking.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!