Witold Kepinski - 13 juni 2024

VMware stimuleert omzetcijfers Broadcom

Broadcom, een speler in softwareoplossingen voor halfgeleiders en infrastructuur, rapporteerde zijn financiële resultaten voor het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2024, dat eindigde op 5 mei 2024. De omzet steeg met 43 procent naar 12,487 miljard dollar. De nettowinst daalde van 3,481 naar 2,121 miljard dollar.

VMware stimuleert omzetcijfers Broadcom image

“De resultaten van Broadcom in het tweede kwartaal werden opnieuw bepaald door de vraag naar AI en VMware. De omzet uit onze AI-producten was een record van 3,1 miljard dollar gedurende het kwartaal. De omzet uit infrastructuursoftware steeg naarmate meer ondernemingen deze software adopteerden met de VMware softwarestack om hun eigen privéclouds te bouwen", aldus Hak Tan, Voorzitter en CEO van Broadcom. “We verhogen onze richtlijnen voor het boekjaar 2024 voor de geconsolideerde omzet naar 51 miljard dollar en aangepaste EBITDA naar 61% van de omzet."

“De geconsolideerde omzet groeide jaar-op-jaar met 43% naar 12,5 miljard dollar, inclusief de bijdrage van VMware en steeg met 12% jaar-op-jaar, exclusief VMware. De aangepaste EBITDA steeg jaar-op-jaar met 31% naar 7,4 miljard dollar”, zegt Kirsten Spears, CFO van Broadcom. "De vrije kasstroom, exclusief herstructurering en integratie in het kwartaal, was dat wel 5,3 miljard dollar, een stijging van 18% op jaarbasis. Vandaag kondigen we een aandelensplitsing van tien tegen één aan van de gewone aandelen van Broadcom, om het bezit van Broadcom-aandelen toegankelijker te maken voor investeerders en werknemers."

SKU

Broadcom CEO Hock Tan kondigde aan dat het bedrijf de "chaos en conflicten" die het go-to-market-model van VMware domineerden voordat Broadcom eigenaar werd, heeft vereenvoudigd. Dit is gedaan door het aantal SKU's (Stock Keeping Unit) drastisch te verminderen, het aantal kanaalpartners te verkleinen en duizenden topklanten rechtstreeks te bedienen.

Tan zei dat veel van de grootste klanten van VMware liever rechtstreeks van Broadcom kopen met op maat gemaakte aanbiedingen. Het bedrijf richt zich nu op de top 2.000 strategische accounts en heeft 18.000 VMware-partners uitgenodigd om deel te nemen aan het Broadcom Advantage Partner Program.

De veranderingen hebben voor verstoring gezorgd bij zowel klanten als partners. Sommige partners hebben hun omzet zien dalen en klanten klagen over hogere prijzen en minder keuzes. Broadcom beweert echter dat de veranderingen de efficiëntie zullen verhogen en de kosten zullen verlagen, wat zal leiden tot betere producten en diensten voor klanten.

Belangrijkste punten:

  • Broadcom heeft het aantal SKU's van VMware teruggebracht van 8.000 naar 4.
  • Het bedrijf bedient nu de top 2.000 klanten rechtstreeks.
  • 18.000 VMware-partners zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het Broadcom Advantage Partner Program.
  • Broadcom beweert dat de veranderingen de efficiëntie zullen verhogen en de kosten zullen verlagen.

Lees meer details hier.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!