Witold Kepinski - 15 juni 2024

Qlik versnelt AI-adoptie met strategische partnerschappen

Qlik kondigt vier nieuwe investeringen aan om data-integratie en AI-adoptie te versnellen, gericht op het verbeteren van duurzame besluitvormingsprocessen.

Qlik versnelt AI-adoptie met strategische partnerschappen image

Door partnerschappen en technologische integraties biedt Qlik verbeterde AI- en analysemogelijkheden, wat leidt tot efficiëntere dataworkflows en real-time voorspellende inzichten.

 • UNFCCC en Qlik voor AI-gedreven klimaatactie
  Qlik en het Raamverdrag van de Verenigde Naties inzake Klimaatverandering (UNFCCC) werken samen om datagedreven klimaatactie te bevorderen. Met Qlik's geavanceerde data-integratie, analyses en AI-oplossingen kan de UNFCCC wereldwijd grote datasets beter beheren en analyseren. Dit helpt landen om hun klimaatbeleid te verbeteren en snel actie te ondernemen. De samenwerking omvat ook de ontwikkeling van openbare dashboards en integreert AI om klimaatpatronen te begrijpen en effectievere strategieën voor het verminderen van broeikasgasemissies te implementeren. Op deze manier wordt datagedreven besluitvorming bevorderd, wat organisaties helpt om klimaatdoelen te behalen.
 • Qlik en AWS versnellen Enterprise AI
  Qlik en Amazon Web Services (AWS) hebben een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten om de adoptie van Enterprise AI te versnellen. Deze samenwerking richt zich op het gebruik van AI binnen bedrijven en organisaties om processen te versnellen, besluitvorming te optimaliseren en innovatie te stimuleren. Meer dan 7.000 klanten profiteren van verbeterde prestaties, schaalbaarheid en geavanceerde data-analysecapaciteiten via Qlik Cloud-oplossingen op AWS. 
 • Qlik en Snowflake versterken partnerschap voor AI-Adoptie
  Qlik breidt zijn samenwerking met Snowflake uit door de Snowflake's Cortex AI. Dit is aangekondigd tijdens de Snowflake Data Cloud Summit 2024. Klanten kunnen geavanceerde AI-analyses uitvoeren en real-time voorspellende inzichten verkrijgen. Qlik optimaliseert daarnaast het SAP-databeheer en biedt verbeterde data-invoer, transformatie en analyse. Met Snowflake's Snowpipe Streaming kunnen organisaties profiteren van real-time datastreaming voor snelle analyse. Deze samenwerking verbetert data-soevereiniteit en naleving van gegevensbescherming, zoals de AVG.
 • Qlik versnelt AI met nieuwe Databricks-integratie
  Qlik kondigt een nieuwe integratie met Databricks AI Functions aan om AI-mogelijkheden te verbeteren. Deze samenwerking stelt organisaties in staat om de geavanceerde AI-functies van Databricks eenvoudig te gebruiken zonder grote infrastructuurwijzigingen. De integratie biedt onder andere sentimentanalyse, classificatie van gegevens en de mogelijkheid om automatisch teksten om te zetten binnen Qlik's Cloud Data Integration workflow. Het ondersteunt ook Databricks Vector Store voor geavanceerde AI-analyses. Dit resulteert in snellere en nauwkeurigere inzichten, verbeterde operationele efficiëntie en betere besluitvorming.
Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!