Witold Kepinski - 16 juni 2024

Zscaler versterkt samenwerking met Google

Zscaler, speler op het gebied van cloudbeveiliging, versterkt zijn bestaande samenwerking met Google om bedrijven te helpen hun Zero Trust-benadering te vereenvoudigen en verbeteren. De integratie met Chrome Enterprise Premium biedt honderden miljoenen zakelijke gebruikers geavanceerde dreigings- en gegevensbescherming zonder legacy VPN’s of aanvullende browsers. Daarnaast helpt de integratie met Google Workspace de exfiltratie van gevoelige bedrijfsgegevens uit apps zoals Gmail en Drive te voorkomen. En door Zscaler’s rijke beveiligingstelemetrie te delen met Google Security Operations kunnen bedrijven hun beveiligingsactiviteiten versterken, allemaal vanuit de cloud. Deze samenwerking met Google versterkt Zscaler’s Zero Trust Exchange-platform verder.

Zscaler versterkt samenwerking met Google image

Legacy benaderingen van beveiliging zoals VPN’s creëren een enorm aanvalsoppervlak, waardoor kwaadwillenden lateraal in netwerken kunnen bewegen en gevoelige gegevens kunnen exfiltreren. Uit het recente Zscaler ThreatLabz 2024 VPN Risk-rapport komt naar voren dat 56% van de bedrijven het afgelopen jaar werd getroffen door een of meer VPN-gerelateerde cyberaanvallen. Daarnaast is 91% van de respondenten bezorgd dat VPN’s hun IT-beveiligingsomgeving in gevaar brengen. De samenwerking tussen Google en Zscaler biedt bedrijven veilige toegang tot privé applicaties zonder dat remote access VPN’s nodig zijn.

Als derden of medewerkers hun persoonlijke apparaten (Bring Your Own Device, BYOD) gebruiken om toegang te krijgen tot bedrijfsapplicaties, bestaat het risico op cyberdreigingen en gegevensverlies. Voorheen gebruikten bedrijven endpoint security agents en virtual desktop infrastructure (VDI)-producten om dit aan te pakken, maar deze zijn duur, complex en leveren doorgaans een slechte gebruikerservaring. Sinds kort gebruiken sommige bedrijven daarom speciaal ontworpen webbrowsers als alternatief, maar weer een andere browser installeren en beheren creëert alleen maar meer complexiteit en frustratie bij eindgebruikers en bedrijven. De geïntegreerde oplossing van Zscaler en Google vermindert de afhankelijkheid van VDI, zonder dat gebruikers een nieuwe browser hoeven te gebruiken.

Google Chrome Enterprise met Zscaler Private Access

Zscaler zal signalen van Chrome Enterprise toevoegen aan zijn platform, waaronder device posture, gebruikersidentiteit en device attributes. Hierdoor kunnen bedrijven hun beveiliging verbeteren, dreigingen beter opsporen en weloverwogen beslissingen nemen over toegangscontroles. Bedrijven kunnen er ook voor zorgen dat bedrijfstoegang wordt beperkt tot browsers van Chrome Enterprise. Hierdoor kunnen medewerkers, partners en aannemers op verschillende apparaten toegang krijgen tot privé applicaties, on-premises of in de cloud, plus de beste beveiliging en prestaties.

Voorkom de exfiltratie van gevoelige gegevens met Zscaler en Google Workspace

De integratie van Zscaler met apps van Workspace voor productiviteit en samenwerking zorgt ervoor dat bedrijven hun gevoelige mails en documenten beter kunnen controleren. Data Loss Prevention (DLP)-mogelijkheden helpen bijvoorbeeld om de exfiltratie van gevoelige gegevens uit Gmail, Google Drive, Sheets, Slides en Docs te voorkomen. Beperkingen voor gebruikers en granulaire instance-controles helpen om werk- en persoonlijke gegevens gescheiden te houden met verschillende niveaus van gebruikerstoegang tot persoonlijke en werk-Gmail. Daarnaast helpt de integratie met Google Drive Labels API bedrijven om labels toe te passen op bestanden voor classificatie-, audit- en gegevensbeschermingsdoeleinden.

Granulair inzicht in cloudbeveiliging

De integratie van Zscaler met Google Security Operations zorgt ervoor dat bedrijven dreigingen effectiever detecteren, onderzoeken, bestrijden en erop reageren. De integratie biedt actiegerichte data binnen Google Security Operations, waardoor het minder vaak nodig is om tijdens het onderzoek van de ene naar de andere product console te gaan.

“We zijn blij dat we samenwerken met Google. We bieden een uitgebreide zero trust beveiligingsoplossing via Chrome Enterprise, waardoor bedrijven veilig toegang hebben tot applicaties zonder dat ze VPN’s of nieuwe zakelijke browsers nodig hebben”, zegt Punit Minocha, EVP Business and Corporate Development bij Zscaler. “Door Zscaler’s toonaangevende Zero Trust Exchange te combineren met Google’s krachtige clouddiensten, bieden we bedrijven bovendien naadloze gegevensbescherming voor Google Workspace en waardevolle beveiligingsinzichten van Google Security Operations.”

“Google is een pionier op het gebied van zakelijke zero trust-toegang en zorgt ervoor dat Google-medewerkers over de hele wereld veilige toegang hebben tot bedrijfsbronnen, zonder de noodzaak voor VPN’s”, zegt Mayank Upadhyay, VP Engineering bij Google Cloud Security. “Zscaler deelt onze visie voor een zero trust-model en we zijn verheugd om met hen samen te werken en browsergebaseerde bescherming tegen dreigingen en gegevensbescherming via Chrome Enterprise te bieden. Deze samenwerking versnelt de zero trust-reis van zakelijke gebruikers, zodat ze de oude VPN-benaderingen kunnen loslaten en de toekomst van veilige toegang kunnen omarmen.”

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!