Redactie - 14 juni 2024

OpenAI verdubbelt omzet naar 3,4 miljard dollar

OpenAI, het onderzoeksinstituut achter de populaire chatbot ChatGPT, heeft zijn jaaromzet meer dan verdubbeld tot 3,4 miljard dollar in de afgelopen zes maanden. Dat meldt Bloomberg, op basis van informatie van The Information.

OpenAI verdubbelt omzet naar 3,4 miljard dollar image

OpenAI, het onderzoeksinstituut achter de populaire chatbot ChatGPT, heeft zijn jaaromzet meer dan verdubbeld tot 3,4 miljard dollar in de afgelopen zes maanden. Dat meldt Bloomberg, op basis van informatie van The Information. In 2023 bedroeg de omzet van OpenAI nog 1,6 miljard dollar. De verdubbeling komt op een moment dat er wereldwijd steeds meer wordt geïnvesteerd in kunstmatige intelligentie (AI).

De sterke groei van OpenAI wordt mede toegeschreven aan de samenwerking met Apple. Apple kondigde onlangs aan dat ChatGPT 4, de chatbot van OpenAI, zal worden geïntegreerd in iOS, macOS, iPadOS en Siri. Naast de toename van de inkomsten heeft OpenAI ook twee nieuwe topmanagers benoemd: Sarah Friar als Chief Financial Officer (CFO) en Kevin Weil als Chief Product Officer (CPO).

AI

De benoemingen en de verdubbelde omzet wijzen erop dat OpenAI zich voorbereidt op een nieuwe groeifase. De AI-hausse lijkt het bedrijf de wind in de zeilen te geven.

Of OpenAI zijn sterke groei kan vasthouden, is nog afwachten. De concurrentie in de AI-sector is groot, met spelers zoals Microsoft en Nvidia die ook fors investeren.Het succes van OpenAI laat in ieder geval zien dat AI een steeds belangrijkere rol speelt in de wereldwijde economie.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!