Redactie - 15 juni 2024

Microsoft opent zijn eerste cloudregio in Spanje

Microsoft kondigt de opening aan van zijn eerste cloudregio van datacentra in Spanje, gelegen op meerdere locaties in de Gemeenschap van Madrid, van waaruit het bedrijf kunstmatige intelligentie en clouddiensten en -oplossingen zal leveren aan bedrijven en publieke entiteiten uit Spanje en de rest van Europa , dat betrouwbaarheid, beveiliging, privacy en datalocatie biedt. De nieuwe cloudregio (genaamd Spanje Centraal) zal helpen de digitalisering van Spaanse organisaties, de ontwikkeling van de AI-economie in Spanje en de groei van de lokale IT-industrie te versnellen.

Microsoft opent zijn eerste cloudregio in Spanje image

Microsoft meldt: 'De nieuwe infrastructuur van Microsoft maakt deel uit van de investeringsverplichting van het bedrijf in Spanje, die in de periode 2024-2025 2,1 miljard dollar zal bedragen . De toenemende Microsoft-cloudvoetafdruk in Spanje beantwoordt aan de groeiende vraag naar de AI- en cloudoplossingen van Microsoft van Spaanse organisaties en zou meer dan 10,7 miljard dollar kunnen toevoegen aan het nationale bbp en kunnen bijdragen aan het genereren van bijna 77.000 banen in de periode 2024 – 2030. volgens IDC.

De technologieën die bij Spain Central worden aangeboden, zijn onder meer de modernste diensten voor productiviteit, data-analyse, cybersecurity, computing en opslag (Azure, Microsoft 365, Dynamics 365, Power Platform), en omvatten ook generatieve kunstmatige intelligentiediensten, waardoor deze cloudregio tot de meest geavanceerde in Europa. De nieuwe cloudregio zal zeer beschikbare, schaalbare en veilige clouddiensten bieden, inclusief de mogelijkheid van dataresidentie in het land voor Spaanse organisaties.

Spaanse bedrijven en publieke organisaties maken al gebruik van de krachtige en veilige diensten die worden aangeboden door de nieuwe cloudregio van Microsoft, waarbij gebruik wordt gemaakt van snelle dataverbindingen met lage latentie die de deur openen voor de inzet van nieuwe workloads en AI-diensten die voorheen niet mogelijk waren. en de ontwikkeling van flexibeler en efficiëntere applicaties.

Klanten

Klanten die al gebruik maken van de nieuwe cloudregio zijn onder meer: ​​Abanca, Aciturri, Banc Sabadell, Banco Santander, Bankinter, BBVA, CaixaBank, Canal de Isabel II, CELSA, Codere, Comunidad de Madrid, Grupo Catalana Occidente, Ibercaja, Ilunion, Metrovacesa, Mutua Madrileña, Naturgy, Navantia, Pelayo, Prosegur, Repsol, Ribera Salud, SegurCaixa Adeslas, Tecnicas Reunidas en Velilla. Daarnaast maken ook softwareontwikkelaars (ISV's) zoals Barracuda, Citrix, NetApp, OpenAI, Palantir, SAP, Veeam, Vmware of Zertia gebruik van de nieuwe infrastructuur van Microsoft in Spanje.

De afgelopen maanden hebben tien Microsoft-partners (Accenture, Capgemini, DXC, Fujitsu, Indra-Minsait, KPMG, Kyndryl, NTT DATA, SEIDOR en Telefónica Tech) zich aangesloten bij het Microsoft Spain Cloud Region Strategic Partner Program, ontwikkeld om de digitale transformatie van de Spaanse taal te versnellen. organisaties en ondersteun hen bij het migreren van hun werklasten naar de nieuwe datacenterregio Spanje-centraal. (Lees meer over de inzet van onze partners voor de nieuwe cloudregio in bijlage 2).

Duurzaam door ontwerp

Microsoft-datacentra in Madrid zijn ontworpen om een ​​Power Usage Effectiveness (PUE) te bereiken van 1,12. Microsoft-datacenters zijn ontworpen om te voldoen aan de LEED Gold-normen, een wereldwijd erkende beoordeling voor groene gebouwen die voldoen aan specifieke criteria op het gebied van duurzaamheid en milieuprestaties. Onze datacenters zijn zo ontworpen dat onze back-upgeneratoren worden aangedreven door een hernieuwbare biobrandstof die de netto CO2-uitstoot vermindert. Microsoft zal directe verdampingskoeling gebruiken in ons datacenter in Spanje. Deze koelmethode maakt gebruik van buitenlucht, waardoor het koelwaterverbruik met ongeveer 15% van de bedrijfstijd wordt verminderd.

Omdat we ons ervan bewust zijn dat de uitbreiding van ons bedrijf moet gebeuren op een manier die consistent is met de bescherming van het milieu, investeren we in hernieuwbare energie. Met Repsol hebben we zes VPPA’s uitgevoerd die gekoppeld zijn aan drie windparken en drie zonne-energiecentrales in Spanje met een totaal geïnstalleerd vermogen van 230 MW, die we naar verwachting eind 2025 online zullen hebben. Deze overeenkomst vormt een aanvulling op de bestaande PPA’s als onderdeel van het Repsol-partnerschap dat in 2021 werd aangekondigd , bereikte een totaal van 320 MW aan geïnstalleerde capaciteit. Het partnerschap omvat een overeenkomst om te co-innoveren op het gebied van oplossingen om de energie-industrie te transformeren, de digitale transformatie van Repsol te versnellen en hernieuwbare energie te leveren aan de activiteiten van Microsoft.

De duurzaamheidsdoelstellingen van Microsoft omvatten een 100% aanbod van hernieuwbare energie voor de gebouwen en datacentra van het bedrijf in 2025, waterpositief in 2030 en nul afval in 2030. Deze initiatieven demonstreren een wederzijds doel voor ecologische duurzaamheid en een meer hulpbronnenefficiënte toekomst.

Talent- en gemeenschapsontwikkeling

De ontwikkeling van de AI-economie vereist het beste beschikbare talent. Momenteel staat Spanje op de vierde plaats in Europa wat betreft de adoptie van generatieve AI, maar het staat op de veertiende plaats wat betreft de beschikbaarheid van mensen die in deze technologieën zijn opgeleid. Als onderdeel van haar inzet voor de ontwikkeling van digitaal talent in Spanje heeft Microsoft partnerschappen gesloten met overheidsinstanties en onderwijsorganisaties om gratis online training te bieden aan werklozen, met een aanzienlijke impact op meer dan 400.000 mensen.

Een van de doelstellingen van Microsoft bij het vestigen in een nieuw gebied is het hebben van een positieve aanwezigheid, in lijn met de Datacenter Community Pledge die we onlangs hebben onthuld en die dit werk wereldwijd zal begeleiden. We doen dit door te luisteren naar de behoeften en zorgen van lokale burgers, hen te informeren over onze datacenters, een zinvolle dialoog aan te gaan en gedeelde sociale waarde te creëren. Gemeenschapsinvesteringen zijn gericht op projecten op het gebied van technische vaardigheden en onderwijs, ecologische duurzaamheid en lokale empowerment. Microsoft draagt ​​actief bij aan de groei van de gemeenschap door te investeren in technologie-educatie, milieuprojecten en diverse lokale initiatieven:

  • Opleidingsprogramma voor werkloze inwoners in het noordelijke deel van de Gemeenschap van Madrid, inclusief meer dan 120 uur training over Microsoft Azure en waardoor deelnemers gecertificeerd kunnen worden in technologieën zoals cloud of kunstmatige intelligentie, waarnaar op de arbeidsmarkt een grote vraag bestaat.
  • In samenwerking met ChangeX, een NGO die zich inzet voor empowerment van buurten, lanceerde Microsoft de 3e editie van het Madrid Community Fund, waarmee tot € 15.000 wordt aangeboden voor lokale projecten op het gebied van onderwijs, digitale vaardigheden en duurzaamheid in Algete, Meco en San Sebastian de los Reyes.
  • In samenwerking met lokale non-profitorganisaties hielp Microsoft bij de herbebossing in de noordelijke en oostelijke regio's van Madrid door 13.340 bomen te planten, wat bijdroeg aan een aanzienlijke CO2-compensatie. Bovendien introduceert een samenwerking met Aganova een baanbrekend wateraanvullingsproject in Spanje, waarbij AI wordt ingezet voor duurzaam waterbeheer

Naast de opening van deze centrale cloudregio in Spanje gaat Microsoft verder met de bouw van extra datacenters in Algete, Meco en San Sebastián de los Reyes, die binnenkort zullen worden ingehuldigd. Bovendien heeft het bedrijf het voornemen aangekondigd om een ​​nieuwe datacentercampus in Aragon te bouwen.

Infrastructuur

De cloudregio van Microsoft, gelegen in de gemeenschap van Madrid, en technisch ‘Spain Central’ genoemd, omvat een groeiend aantal datacenters die de meest geavanceerde AI- en publieke cloudtechnologieën aanbieden aan klanten in Spanje en de rest van Europa. De datacenterregio Spanje-centraal bestaat uit drie beschikbaarheidszones, die onafhankelijke stroom, koeling en netwerken bieden, waardoor klanten opties hebben om aan hun behoeften op het gebied van hoge beschikbaarheid te voldoen.

De architectuur van de regio groepeert de meerdere datacenters in drie verschillende beschikbaarheidszones. Dit type architectuur maakt, in combinatie met de rest van de cloudregio's van Microsoft, de breedste configuraties met hoge beschikbaarheid mogelijk die de technologie vandaag de dag mogelijk maakt. De communicatie tussen de verschillende datacenters en Availability Zones is altijd redundant en met zeer lage latentietijden. De cloudregio is verbonden met het netwerk van Microsoft, dat bestaat uit hogesnelheidslijnen en onderzeese kabels, en dat een van de meest uitgebreide particuliere netwerken ter wereld vormt.

De nieuwe regio Spanje-Centraal is al gecertificeerd door het CCN-CERT voor het National Security Scheme (ENS) op hoog niveau. Deze certificering omvat meer dan 170 cloudservices in de servicessuite Azure, Microsoft 365, Dynamics 365 en Power Platform, waaronder Microsoft Azure AI Studio en alle AI-services op Azure, evenals de AI-aangedreven beveiligingsoplossing Microsoft Copilot for Security.'

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!