Redactie - 17 juni 2024

Partner Services Verification programma van Tanium biedt nieuwe kansen aan partners

IT-diensten en cybersecurity zijn twee van de sterkst groeiende markten. Dat blijkt ieder jaar opnieuw uit de cijfers die analisten als Gartner bekend maken. Volgens de meest recente cijfers van Gartner groeien diensten dit jaar met bijna 10%. Dat verklaart ook waarom een securityspecialist als Tanium en zijn partners steeds meer inzetten op het aanbieden van gespecialiseerde diensten die de klanten ontzorgen. In dat kader lanceerde Tanium onlangs het Partner Services Verification programma, dat voor een naadloze integratie van de Tanium-producten en die van zijn partners Microsoft en ServiceNow in de diensten van partners moet zorgen.

Partner Services Verification programma van Tanium biedt nieuwe kansen aan partners image

Er zijn goede redenen waarom organisaties steeds vaker diensten afnemen, al of niet in de vorm van managed services, of Software-as-a-Service. Niet alleen elimineert het gebruik van diensten de noodzaak om zelf producten aan te kopen, het laat organisaties ook toe om competenties in te huren waar ze zelf niet over beschikken. In een markt waar het werven van geschikt personeel steeds moeilijker wordt, bieden diensten een goede toegang tot expertise. Bovendien kunnen deze specialisten zich ook beter toeleggen op innovaties en nieuwe technologieën, dan een IT-afdeling dat kan.

Optimale integratie van diensten met Tanium-platform

Dit laatste vereist uiteraard een heel goede integratie van producten van diverse leveranciers in de oplossingen die dienstenbedrijven leveren. Dat is de reden waarom Tanium het Partner Services Verification programma opzet. Via dit programma kan Tanium nauw samenwerken met zijn partners en hen steeds voorzien van de meest recent evoluties van de Tanium-platformen. Een voorbeeld daarvan is de focus die Tanium legt op Artificiële Intelligentie om de real-time data die verzameld wordt via het Converted Endpoint Management platform (XEM) meteen om te zetten in acties die de cyberweerbaarheid van bedrijven verhogen. Tanium is ervan overtuigd dat Autonomous Endpoint Management (AEM) op basis van AI de toekomst vormt in cybersecurity.

De eerste bedrijven die toegetreden zijn tot het Partner Services Verification programma zijn Avanade, Ernst&Young, Plat4mation en WWT. Deze vier bedrijven hebben bij Tanium alle opleidingen doorlopen van het programma, en hebben ook allen al diensten gebouwd bovenop het gezamenlijk aanbod van Tanium met Microsoft en ServiceNow. “Dit type samenwerking is een win-win voor iedereen die hierbij betrokken is,” zegt Stuart Robson-Frisby, Regional VP EMEA Channel Sales. “Onze klanten krijgen een meer gedifferentieerd aanbod aan diensten die hen beter beschermen tegen cyberbedreigingen. Bovendien weten ze ook dat deze diensten en de aanbieders ervan door Tanium geverifieerd zijn. Onze partners kunnen makkelijker nieuwe diensten aanbieden die de kracht van de Tanium-producten ten volle benutten, met name ook de real-time data die we verzamelen en de visibiliteit die dat geeft aan hun klanten. Voor Tanium bieden deze samenwerkingen meer mogelijkheden om ons aanbod te schalen naar nog meer bedrijven en instellingen.”

Samenwerking met Plat4mation

In de Benelux werken we al een hele tijd samen met Plat4mation, met name rond de bewustwording inzake NIS2. Het verheugt ons dan ook dat Plat4mation één van de eerste partners binnen dit programma is. Recent sloten we ook op wereldwijd vlak een strategische samenwerking met hen af. Dat partnership zorgt ervoor dat ServiceNow-klanten een nog betere return on investment zullen krijgen uit de gecombineerde Tanium- en ServiceNow-oplossingen. Bovenop deze twee platformen krijgen ze immers ook de expertise en best practices van Plat4mation die hun implementaties nog succesvoller zullen maken. Tanium levert namelijk real-time gegevens over elk endpoint in hun omgeving, zodat blinde vlekken inzake cybersecurity makkelijk ontdekt en geëlimineerd kunnen worden. Dankzij een beter inzicht in hun CMDB – ook al op basis van die real-time data – krijgen ze mogelijkheden om hun kosten te verlagen, en hun risico’s te beperken.

Extra verdienmodel voor partners

Het Partner Services Verification programma is gestart met vier dienstenleveranciers waar Tanium al langer mee samenwerkt en die het ecosysteem rond Tanium, Microsoft en ServiceNow versterken. Uiteraard zal het hier niet bij blijven, en zijn ook andere dienstenleveranciers welkom in het programma. Het is algemeen bekend dat aan iedere euro die een eindklant aan een product (hardware of software) besteedt, er een potentieel is voor drie tot zes euro extra aan diensten. Dat maakt het aanbieden van diensten op populaire platformen als Tanium, ServiceNow en Microsoft alleen maar aantrekkelijke.

Er beweegt heel wat in de markt voor cybersecurity, en zeker op het vlak van artificiële intelligentie. Door in een Partner Services Verification programma samen te werken met Tanium, staan aanbieders van diensten op de eerste rij om deze innovaties ook aan hun klanten te leveren.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!