Wouter Hoeffnagel - 18 juni 2024

Check Point Software vereenvoudigt beveiliging van cloudapplicaties met AI-gebaseerde WAFaaS

Check Point Software Technologies, leverancier van AI-aangedreven, cloudgebaseerde cyberbeveiligingsplatformen, introduceert CloudGuard WAF-as-a-Service (WAFaaS). WAFaaS is een geautomatiseerde, AI-gestuurde web application firewall die organisaties helpt cyberdreigingen te voorkomen en webapplicaties te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang en datalekken. Het gaat om een volledig beheerde oplossing. Door prioriteit te geven aan preventie, eenvoud en schaalbaarheid beveiligt de technologie cloudapplicaties en API's op een kosteneffectieve manier.

Check Point Software vereenvoudigt beveiliging van cloudapplicaties met AI-gebaseerde WAFaaS image

Security-experts begrijpen dat WAF-oplossingen zorgvuldig moeten worden geconfigureerd en permanent moeten worden onderhouden om risico's te beperken. Toch is het beveiligen van de cloud van het grootste belang. Check Point's 2024 Cloud Security Report toont aan dat maar liefst 96% van de respondenten zich zorgen maakt over hun vermogen om cloudrisico's effectief te beheren. Het volledig beheerde CloudGuard WAFaaS-aanbod van Check Point verandert een omslachtig proces in een gestroomlijnde operatie.

“Moderne cloud-omgevingen hebben eenvoudige en effectieve bescherming nodig voor Web Services en API's, die CloudGuard WAFaaS biedt door middel van essentiële, geautomatiseerde en in de cloud geleverde beveiliging”, zegt Oded Gonda, VP Technology & Innovation bij Check Point Software Technologies. “CloudGuard WAFaaS vereenvoudigt de beveiliging van applicaties voor onze klanten en biedt dreigingspreventie van topniveau binnen een beheerde oplossing die in minder dan vijf minuten kan worden geïmplementeerd en zero-day bedreigingen effectief voorkomt.”

Prevention-first cloud security

CloudGuard WAFaaS is een onderdeel van Check Point's prevention-first cloud security-oplossing. Met functies variërend van AI-gebaseerde bedreigingsdetectie, API discovery bot-preventie, bestandsbeveiliging en rate limiting biedt CloudGuard WAFaaS een uitgebreide suite van applicatie- en API-bescherming voor meerdere cloud- en moderne architecturen en omvat DDoS-preventie en geautomatiseerd certificaatbeheer.

“In tegenstelling tot traditionele web application firewalls, die sterk afhankelijk zijn van handmatige interventie en frequente updates van signatures, maakt onze Check Point CloudGuard WAFaaS gebruik van AI om zich dynamisch aan te passen aan nieuwe bedreigingen”, zegt Brian McHenry, Head of Cloud Security Engineering bij Check Point Software. “Deze mogelijkheid zorgt ervoor dat organisaties een preventief verdedigingsmechanisme hebben dat mee evolueert met het dreigingslandschap zonder tijdrovende valse positieven te genereren.”

Check Point Infinity Platform

Als onderdeel van het Check Point Infinity Platform om de cloud te beveiligen, omvatten de belangrijkste kenmerken voor CloudGuard WAFaaS:

  • Bedreigingspreventie: Beschermt tegen zero-day exploits, DDoS-aanvallen (Distributed Denial of Service) en botaanvallen, en zorgt voor uitgebreide beveiliging zonder de prestaties te beïnvloeden.
  • Contextuele analyse: Nauwkeurige detectie, met vrijwel geen fout-positieven, bevrijdt beveiligingsteams van vervelend firewall-onderhoud
  • API-beveiliging: Vermindert op effectieve wijze het risico op onbevoegde toegang en inbreuken op gegevens door gebruik te maken van de nieuwste API-detectiefunctie
  • Eenmalige installatie: Het volledige implementatieproces kan binnen 5 minuten worden uitgevoerd.
DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!