Wouter Hoeffnagel - 18 juni 2024

Ruimtevaartbedrijf Beyond Gravity kiest voor SAP S/4HANA Cloud

Beyond Gravity moderniseert haar IT-infrastructuur op basis van SAP S/4HANA Cloud Public Edition. Het Zwitserse ruimtevaartbedrijf wil zo een efficiëntere bedrijfsvoering creëren en nieuwe groeimogelijkheden ontsluiten. SAP Zwitserland begeleidt de implementatie en zorgt voor een efficiënte communicatie met de SAP-ontwikkelaars.

Ruimtevaartbedrijf Beyond Gravity kiest voor SAP S/4HANA Cloud image

Beyond Gravity is een ruimtevaartbedrijf dat satellietonderdelen bouwt, zoals de zonnepanelen voor de Hera-probe die de potentieel gevaarlijke asteroïde Dimorphos uit koers moet brengen. Daarnaast bouwt Beyond Gravity ook lanceerinrichtingen en is het betrokken bij chiplithografie.

De organisatie is ontstaan uit een fusie van verschillende bedrijven en locaties. Hierdoor kampte het bedrijf met een versnipperd IT-landschap met maar liefst zeven verschillende ERP-systemen. Dit zorgde voor inefficiënte en kostbare processen.

Cloudtransitie

Beyond Gravity pakt deze complexiteit aan door te focussen op eenvoud en standaardisatie, onder andere via een cloudtransitie naar de SAP S/4HANA-omgeving. Deze transitie vormt de kern van het ambitieuze EZYone transformatieproject waarmee Beyond Gravity zich klaarstoomt voor de toekomst.

De doelstelling is om Beyond Gravity om te vormen tot een digitaal koploper die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie (AI), machine learning, augmented reality (AR) en andere innovatieve technologieën. De eerste stap is het creëren van een digitale kern, waarmee Beyond Gravity haar klanten nog beter kan bedienen.

Een belangrijk voordeel van migratie naar de SAP S/4HANA-cloudomgeving is processtandaardisatie. Maar liefst 92 procent van alle bedrijfsprocessen van Beyond Gravity is afgedekt binnen de standaardfunctionaliteit van SAP S/4HANA. Dit verhoogt de transparantie en efficiëntie aanzienlijk. Managers krijgen bijvoorbeeld realtime inzicht in alle projecten, ongeacht locatie of valuta.

Schaalvoordelen van SAP

De keuze voor SAP S/4HANA Cloud was volgens Johan Eckerstein, voormalig CEO van het bedrijf, een weloverwogen beslissing. “De cloud is de ideale oplossing voor een agile start-up en wereldleider zoals wij willen worden”, zegt hij. “Met een cloudoplossing vertrouwen we op de roadmap van een ervaren leverancier. Als middelgroot bedrijf profiteren we bovendien van de schaalvoordelen van SAP op het gebied van betrouwbaarheid en veiligheid.”

De public cloud vereist wel een zekere mate van risicoacceptatie, erkent Eckerstein. “De snelheid die we behalen met de public cloud is ongeëvenaard, maar vereist wel een open blik en vertrouwen in de roadmap van de leverancier. Dit is geen kwestie van blind vertrouwen, maar van een weloverwogen kosten-batenanalyse.”

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!