Witold Kepinski - 18 juni 2024

SUSE neemt StackState over

SUSE, speler in open en veilige bedrijfsoplossingen, heeft aangekondigd dat het het full-stack observatieplatform StackState heeft overgenomen . De technologie van StackState biedt IT-teams de snelste weg naar het identificeren en verhelpen van problemen binnen hun gecontaineriseerde cloudgebaseerde omgevingen via één enkel observatieplatform.

SUSE neemt StackState over image

Met StackState zal SUSE de cloud-native observatie voor de onderneming versnellen door het platform te integreren in Rancher Prime, een containerbeheerservice.

SUSE CEO Dirk-Peter van Leeuwen zei: "Naarmate IT-omgevingen complexer worden, hebben onze Rancher Prime-klanten end-to-end observatie van hun gehele stack nodig. StackState's uitgebreide infrastructuur- en applicatiemonitoringmogelijkheden en technisch talent zijn de perfecte aanvulling op Rancher Prime en de containerbeheeroplossingen van SUSE opzetten om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn tijdens hun moderniseringstraject. Ik weet dat onze klanten dit enorm zullen waarderen als we het uitrollen."

Met de snelle adoptie van de cloud en containers raken traditionele monitoringbenaderingen verouderd, wat de groei en de behoefte aan cloud-native observatie stimuleert. De end-to-end waarneembaarheid en applicatiemonitoring van StackState zullen rechtstreeks worden geïntegreerd in SUSE's Rancher Prime, het meest gebruikte containerbeheerplatform voor ondernemingen in de sector. Dit helpt klanten proactief de ervaring van hun eindgebruikers te beschermen, samenwerking en innovatie tussen teams te bevorderen en al hun cloud-native applicaties samen te brengen in één weergave, van datacenter tot de Edge tot de cloud. Om de wijdverspreide acceptatie van cloud-native waarneembaarheid te bevorderen, heeft SUSE ook het voornemen aangekondigd om StackState in de toekomst te openen.

AI 

Naarmate systemen en apparaten steeds vaker online komen, zal er een even grote vraag naar AI-data-analyse zijn. Met de technologie van StackState kunnen gebruikers gebeurtenissen over een bepaalde periode met elkaar in verband brengen om de hoofdoorzaken in complexe gedistribueerde systemen te identificeren en herstelmaatregelen voor te stellen. De mogelijkheden van StackState zullen het portfolio van SUSE verder versterken en de algehele innovatie, efficiëntie en waarde voor klanten stimuleren. Deze overname opent ook brede mogelijkheden voor toekomstige mogelijkheden zoals Cost Management, slim oplossen van problemen, omgevingsoptimalisatie en industriële IoT-waarneembaarheid.

Andreas Prins , CEO van StackState zei: "Ik ben zo trots op alles wat het team van StackState heeft opgebouwd sinds de lancering. We bieden ongeëvenaarde observatiemogelijkheden aan klanten die bedrijfskritische workloads uitvoeren in complexe omgevingen. SUSE's Rancher Prime past uitstekend bij onze technologie en ons team - en ik kijk ernaar uit om te zien wat we hebben opgebouwd zijn volledige potentieel bereiken."

SUSE CEO DP van Leewen heeft hier over de deal geblogd.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!