Witold Kepinski - 20 juni 2024

Parkwind werkt samen met delaware en SAP

Eerder dit jaar startte delaware officieel met de implementatie van SAP S/4HANA Cloud Public Edition bij Parkwind. Het bedrijf, bekend omwille van zijn windmolenparken in de Noordzee, legt zo de basis voor zijn ambitieuze internationale groeiplannen. delaware ambieert om de implementatie binnen zes maanden te voltooien.

Parkwind werkt samen met delaware en SAP image

Vorig jaar werd het Belgische bedrijf Parkwind overgenomen door het Japanse energiebedrijf JERA en werd zo onderdeel van JERA Nex, actief in de internationale hernieuwbare energiebranche. De overname betekende de start van internationale groeiambities voor Parkwind.

Parkwind is een hoeksteen van JERA’s visie om een toonaangevende leverancier voor hernieuwbare energiebronnen te worden. Voor JERA Nex staat Parkwind centraal als een van de drijvende krachten om hernieuwbare energie wereldwijd te promoten. Daarnaast beschouwt JERA Nex Parkwind als een blauwdruk voor andere bedrijven die zich bij de groep aansluiten.

Eerder dit jaar startte delaware met de implementatie van SAP S/4HANA Cloud Public Edition bij Parkwind. Dit proces zal een blauwdruk vormen voor andere bedrijven die de komende maanden en jaren hetzelfde pad volgen. De implementatie past perfect in de 2-tier aanpak die Jera Co., dat ook SAP gebruikt, voor ogen heeft.

Internationale groei

Joost Talloen, Head of Finance bij Parkwind, zegt: “We kozen voor SAP vanwege de zeer sterke multi-company en multi-country mogelijkheden. Ook de best practices per industrie die zij aanbieden, vinden wij een belangrijk aspect. Daarnaast waren we onder de indruk van de volledig geïntegreerde projectboekhouding die SAP S/4HANA Cloud Public Edition biedt.”

De windmolenparken van Parkwind zijn aparte juridische entiteiten, waarover het bedrijf op geconsolideerde wijze moet kunnen rapporteren. SAP S/4HANA Cloud Public Edition biedt hiervoor een stevige basis. Bovendien voldoet het standaardpakket al aan de wettelijke, fiscale en boekhoudkundige vereisten van vele landen. Zo kan Parkwind snel internationaal groeien en vlot nieuwe entiteiten op SAP S/4HANA Cloud Public Edition aansluiten.

Match tussen delaware en Parkwind

De aanpak van delaware – een standaardimplementatie die dient als een blauwdruk voor snelle internationale groei – sluit perfect aan bij de ambities van Parkwind. “We kozen voor delaware vanwege hun sterke focus op energie en nutsvoorzieningen, evenals hun uitgebreide ervaring met SAP Public Cloud,” zegt Joost Talloen, “Dit combineert het bedrijf met een pragmatische, persoonlijke aanpak.”

Er is een duidelijke match tussen Parkwind en delaware. “Wij zijn de grootste speler op het gebied van SAP Public Cloud in België,” zegt Jan Van der Steen, Energy & Utilities partner bij delaware. “Zowel delaware als Parkwind hebben een lokale en een internationale footprint. Tijdens elk project werken we samen met de klant aan een gefaseerde aanpak waarin we SAP zo efficiënt mogelijk uitrollen.”

Een bijkomend voordeel is delaware’s uitgebreide ervaring binnen een zeer breed landschap van SAP-toepassingen, aangezien het bedrijf een SAP Platinum Partner is. “Hierdoor kunnen we de toekomstige groeiplannen van Parkwind goed ondersteunen,” vervolgt Jan Van der Steen.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!