Redactie - 19 juni 2024

Cybercriminelen bieden data van AMD online te koop aan

De chipmaker bekijkt of hij slachtoffer werd van een cyberaanval, nadat er op een hackingforum schijnbaar gestolen data te koop werd aangeboden.

Cybercriminelen bieden data van AMD online te koop aan image

De cybercriminelen beweren in een post op het forum dat ze informatie over AMD-medewerkers, financiële documenten en andere vertrouwelijke informatie hebben buitgemaakt, en dat ze die willen verkopen. "We zijn ons ervan bewust dat een criminele organisatie beweert gestolen AMD data te bezitten", zegt AMD daarover aan techsite BleepingComputer. Het bedrijf heeft blijkbaar nog niet echt ontdekt waar die data dan vandaan zou komen. AMD zegt samen met de autoriteiten en zijn hosting partner de claims te onderzoeken.

De organisatie die de data te koop aanbiedt, IntelBroker, is geen nieuwkomer. De groep was eerder al verantwoordelijk voor een hack van DC Health Link, een Amerikaanse organisatie die de gezondheidsverzekering regelt voor Amerikaansse verkozenen. In Europa wist de bende binnen te breken op het Europol Platform voor Experts, een portaal voor samenwerking tussen politiediensten.

In samenwerking met Data News

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!