Wouter Hoeffnagel - 20 juni 2024

Pure Storage introduceert nieuwe SLA's voor Storage-as-a-Service

Pure Storage introduceert drie nieuwe Storage-as-a-Service (STaaS) service level agreements (SLA’s) voor het Pure Storage platform. De SLA's bieden organisaties zekerheid wat betreft de resultaten die het platform opleveren en helpt bij het verkleinen van risico's in hun kritieke data-infrastructuur.

Pure Storage introduceert nieuwe SLA's voor Storage-as-a-Service image

De Enhanced Cyber Recovery and Resilience SLA bouwt voort op de eerste ransomware recovery SLA. Het breidt de dekking van het STaaS-product Evergreen//One uit met disaster recovery-scenario’s. De nieuwe Cyber Recovery and Resilience SLA biedt een gepersonaliseerd herstelplan, levert een schone service infrastructuur binnen een gedefinieerde SLA, biedt installatie op locatie en levert aanvullende professionele diensten voor data-overdacht. Daarnaast werkt Pure Storage met organisaties samen om een uitgebreide cybersecurity-strategie te bouwen en te onderhouden. Ook zijn voortdurende kwartaalevaluaties opgenomen om de naleving van best practices, doorlopende risicobeoordelingen en herstel van operationele veiligheid te garanderen. Indien een incident onverwacht de bedrijfsvoering verstoort, helpt Pure Storage deze te herstellen.

Meer inzicht in securityrisico's

Een nieuwe Security Assessment biedt daarnaast meer inzicht in securityrisico’s op alle systemen die de organisatie gebruikt en levert uitvoerbare aanbevelingen om de cyberweerbaarheid te verbeteren. De Security Assessment baseert zich op inzichten verzameld uit ruim 10.000 omgevingen en beoordeelt op basis daarvan de ‘security posture’ van alle storagesystemen van de organisatie met een score tussen de 0 en 5. Ook levert het best practices voor het voldoen aan NIST 2.0-standaarden, het bevorderen van de compliance met regelgeving, verhelpen van potentiële security-afwijkingen en snel herstellen van de bedrijfsvoering als er een securityincident plaatsvindt. Verder gebruikt de nieuwe AI Copilot de security-beoordeling zodat de Chief Information Security Officers (CISO’s) hun eigen security posture kunnen vergelijken met die van andere Pure Storage-klanten.

AI gedreven Anomaly Detection Enhancement maakt het mogelijk op basis van afwijkingen in de prestaties dreigingen te detecteren als ransomware-aanvallen, ongebruikelijke activiteiten, malafide gedrag en Denial of Service-aanvallen. Dit is een uitbreiding van de eerder beschikbaar gemaakte ransomware-detectie op basis van afwijkende datareductie. De detectie is gebouwd op meerdere machine learning-modellen die ongebruikelijk, afwijkend gedrag identificeren. De modellen analyseren klantomgevingen met historische data op afwijkende patronen op basis van prestatieheuristieken en gebruikerscontext over hoe storage wordt gebruikt. Met deze mogelijkheid kunnen klanten de laatst bekende goede snapshot-kopie identificeren. Op die manier wordt de operationele impact beperkt, doordat recovery-punten om data te herstellen snel geïdentificeerd worden. Daardoor worden risico’s en giswerk verminderd.

In de huidige dynamische markt en het competitieve landschap is het belangrijk dat IT snel aangepast kan worden. De STaaS-oplossing van Pure Storage kan zowel op- als afgeschaald worden. Pure Storage introduceert daarnaast Evergreen//One Site Rebalance SLA, dat meer service-flexibiliteit biedt voor organisaties die hun bestaande reservecapaciteit willen aanpassen als hun storagevereisten veranderen. Als er op een specifieke locatie geen capaciteitsbehoefte meer is, een datacenter geconsolideerd wordt of de prestaties op een locatie te groot zijn en er sprake is van overcapaciteit die elders gebruikt kan worden, kunnen organisaties met de Site Rebalance SLA de reservecapaciteit eens per twaalf maanden voor ieder Evergreen//One-abonnement opnieuw afstemmen.

AI brengt ook risico's met zich mee

AI zorgt voor een revolutie in de zakelijke wereld, maar niet altijd in positieve zin. Cybercriminelen gebruiken AI om vaker cyberaanvallen uit te voeren en de impact daarvan te vergroten, zeker op het gebied van ransomware. Bestaande IT-infrastructuren missen echter vaak de flexibiliteit om mee te komen met de snelle ontwikkelingen die nodig zijn om data te beschermen en snel te herstellen als dat nodig is.

Het Pure Storage platform biedt organisaties meer wendbaarheid en helpt om risico’s te beperken met een gemakkelijk en consistent storageplatform en een as-a-Service ervaring voor een breed scala aan use cases, voor zowel on-premises, public cloud als gehoste omgevingen. In de kern van het platform zorgt de Evergreen architectuur voor continue en niet-disruptieve upgrades waarmee organisaties beter kunnen omgaan met dynamische zakelijke omstandigheden. Met een recordaantal SLA’s voor deze sector krijgen klanten daarbij de betrouwbaarheid, de prestaties en de duurzaamheid die zij nodig hebben.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!