Witold Kepinski - 20 juni 2024

Pure Storage helpt klanten de snelle ontwikkeling van AI bij te houden

Pure Storage komt met nieuwe functionaliteiten voor het Pure Storage platform waarmee IT- en businessleiders AI optimaal kunnen inzetten. Ook wordt de cyberweerbaarheid verbeterd en is het mogelijk om applicaties te moderniseren. De verbeteringen zijn gepresenteerd op Pure//Accelerate in Las Vegas, de jaarlijkse Pure Storage conferentie.

Pure Storage helpt klanten de snelle ontwikkeling van AI bij te houden image

Het Pure Storage platform biedt organisaties meer wendbaarheid en helpt om risico’s te beperken met een gemakkelijk en consistent storageplatform en een as-a-Service ervaring voor een breed scala aan use cases, voor zowel on-premises, public cloud als gehoste omgevingen. In de kern van het platform zorgt de Evergreen architectuur voor continue en niet-disruptieve upgrades waarmee organisaties beter kunnen omgaan met dynamische zakelijke omstandigheden. Met een recordaantal SLA’s voor deze sector krijgen klanten daarbij de betrouwbaarheid, de prestaties en de duurzaamheid die zij nodig hebben.

“Pure Storage herdefinieert enterprise storage met één uniform data storage platform dat kan voorzien in vrijwel alle enterprise storage behoeften. Hiermee kunnen IT leiders hun meest urgente uitdagingen aangaan en nieuwe kansen benutten, zoals AI en cyberweerbaarheid. Het Pure Storage platform zorgt voor consistentie, veerkracht en SLA-gegarandeerde data storage diensten en vermindert kosten en onzekerheid in een zakelijke wereld die steeds complexer wordt”, zegt Charles Giancarlo, Chairman en CEO bij Pure Storage.

Storage Automation en AI Copilot voor Storage

Nieuw in het Pure Storage platform zijn onder andere:

  • Storage Automation: Pure Fusion brengt arrays samen en optimaliseert storagepools ‘on-the-fly’ voor zowel gestructureerde als ongestructureerde data, on-premises en in de cloud. De nieuwste generatie Pure Fusion is nu volledig geïntegreerd in de Purity-omgeving, die ontworpen is om steeds beter te worden door middel van niet-disruptieve upgrades. Het komt beschikbaar voor alle klanten van het Pure Storage platform wereldwijd.
  • AI Copilot voor Storage: deze AI Copilot voor storage biedt een nieuwe manier om data te beheren en te beschermen met behulp van natuurlijke taal. De AI Copilot maakt gebruik van de data-inzichten van tienduizenden Pure Storage-klanten om storageteams te helpen bij het oplossen van complexe prestatie- en beheerproblemen en om securityincidenten voor te zijn.

Pure Storage platform

In de nieuwe ‘Innovation Race’ survey van Pure Storage onder 1.500 CIO’s en beslissers wereldwijd geven bijna alle respondenten (98%) aan dat de data-infrastructuur van hun organisatie verbeterd moet worden om initiatieven zoals AI te ondersteunen. AI ontwikkelt zich zo snel dat IT moeite heeft om de ontwikkelingen bij te houden, laat staan om te voorspellen wat de volgende stap is. Grote en kleine bedrijven realiseren zich dat ze vastzitten aan rigide storage-architecturen, zonder betrouwbaarheid op enterprise-niveau. Hierbij is het bijvoorbeeld niet mogelijk om op- en af te schalen of prestaties te upgraden zonder complexe en riskante infrastructuurplanning.

Pure Storage komt met platforminnovaties die bedrijven helpen om AI succesvol te implementeren en toekomstbestendig te maken. Met het Pure Storage platform kunnen organisaties de waarde van hun data ontsluiten met AI, terwijl het flexibiliteit biedt om capaciteit en prestaties direct onafhankelijk op- en af te schalen, zonder verstoringen.

  • Nieuwe Evergreen//One voor AI - eerste speciaal gebouwde AI Storage-as-a-Service: biedt gegarandeerde storageprestaties voor GPU’s ter ondersteuning van training, inferentie en High Performance Computing (HPC) workloads. Hiermee breidt Pure Storage zijn leiderschapspositie voor capacity subscriptions uit en wordt de mogelijkheid om subscriptions aan te schaffen op basis van dynamische prestatie- en ‘throughput’ snelheid geïntroduceerd. De nieuwe SLA levert de benodigde prestaties en neemt de noodzaak om meer storage te kopen dan op dat moment nodig is of de planning hiervoor weg, door te betalen voor 'throughput' prestaties.
  • Beveiligde applicatie workspaces met fijnmazige access controls: combineert Kubernetes-containerbeheer, veilige multi-tenancy en policy tools voor geavanceerde data-integraties tussen bedrijfskritische data en AI-clusters. Dit maakt de storage-infrastructuur transparant voor applicatie-eigenaren, die volledig geautomatiseerde toegang krijgen tot AI-innovatie, zonder in te leveren op security, onafhankelijkheid en controle.

NVIDIA DGX SuperPOD certificering

Pure Storage was een van de eerste enterprise storage leveranciers die samenwerkte met NVIDIA om NVIDIA DGX BasePOD certificering en NVIDIA OVX validatie te behalen. Voortbouwend op deze bestaande samenwerking voor AI-ready infrastructuur, verwacht Pure Storage om aan het einde van 2024 een gecertificeerde storage oplossing te zijn voor NVIDIA DGX SuperPOD.

De op Ethernet gebaseerde storage oplossingen van Pure Storage vereenvoudigen de integratie en implementatie van grootschalige training en inferentie aanzienlijk. Daarnaast maakt het AI toegankelijk voor meer ondernemingen die hun AI-initiatieven willen stimuleren. Dankzij de energie-efficiëntie van Pure Storage - tot 85% beter dan alternatieve all-flash storage-oplossingen - kunnen klanten uitdagingen in het datacenter oplossen rond de energiebehoeften bij de inzet van grootschalige AI clusters.

“Enterprises die AI willen gebruiken hebben storage prestaties en flexibiliteit nodig naarmate ze hun infrastructuur inrichten voor AI workloads op schaal. De certificering van Pure Storage met de NVIDIA DGX en OVX platforms helpt bij het leveren van krachtige oplossingen aan klanten”, zegt Charlie Boyle, Vice President DGX Platform bij NVIDIA.

Automation

“Nu steeds meer bedrijven vertrouwen op automatisering en AI om bijna in real-time beslissingen te kunnen nemen, zetten we ons bij ServiceNow in om in hun behoeften te voorzien. Dat begint met 24/7 prestaties en betrouwbaarheid. We hadden geen betere partner kunnen kiezen dan Pure Storage om mee te gaan met onze snelle groei. Projecten waar andere bedrijven drie jaar over doen, duren met het enterprise data storage platform van Pure Storage slechts drie maanden. Met Pure Storage kunnen we sneller de verbeteringen doorvoeren die nodig zijn om onze klanten succesvol te laten zijn”, zegt Keith Martin, Vice President van Global Cloud Engineering bij ServiceNow.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!