Witold Kepinski - 21 juni 2024

TD SYNNEX benoemt Patrick Zammit tot CEO

De Amerikaanse IT-distributeur TD SYNNEX heeft aangekondigd dat Patrick Zammit Chief Executive Officer wordt, als opvolger van Rich Hume, die met pensioen gaat na een transformatieve ambtstermijn als CEO. Hume blijft lid van de raad van bestuur van TD SYNNEX. De leiderschapstransitie gaat per 1 september in.

TD SYNNEX benoemt Patrick Zammit tot CEO image

“Het is het grootste voorrecht uit mijn professionele carrière geweest om als CEO van TD SYNNEX te dienen. Ik ben trots op de cultuur die we hebben opgebouwd, onze partnergerichte focus en toewijding aan uitmuntende klanten, en de doelgerichte aanpak die we in ons bedrijf hebben gevolgd”, aldus Hume. “In dit dynamische en steeds veranderende technologielandschap is Patrick de juiste leider om op deze basis voort te bouwen terwijl we waarde blijven leveren aan onze klanten en leveranciers in het hele ecosysteem. Onder zijn leiding heb ik er vertrouwen in dat TD SYNNEX nog grotere hoogten zal bereiken.”

Sinds 2017 bij TD SYNNEX actief

Zammit, die sinds januari 2024 Chief Operating Officer van het bedrijf is, brengt een schat aan ervaring en een bewezen staat van dienst op het gebied van het stimuleren van groei en operationele uitmuntendheid met zich mee. Zammit heeft een belangrijke rol gespeeld bij het coördineren van de bedrijfsstrategie van het bedrijf, het stimuleren van winstgevende groei en het versnellen van de adoptie van nieuwe, snelgroeiende technologieën over de hele wereld. Zammit leidde de Europese regio vanaf 2017, na de overname van Avnet Technology Solutions door Tech Data. Zijn rol werd in 2021 uitgebreid met verantwoordelijkheden voor de APJ-regio. Tijdens zijn ambtstermijn bij Avnet, die begon in 1993, vervulde hij verschillende managementfuncties, culminerend in de functie van Global President van de Technology Solutions-divisie, waar hij lid was van de raad van bestuur. Zijn eerdere functies bij Avnet waren onder meer President van EMEA Electronic Marketing en European CFO.

“Ik ben vereerd Rich op te volgen en TD SYNNEX naar het volgende hoofdstuk te leiden. Ik kijk ernaar uit om voort te bouwen op de sterke basis die we hebben gelegd en om onze strategie en routekaart voor digitalisering verder uit te bouwen om ervoor te zorgen dat we voortdurend de grootste waarde leveren aan onze collega’s, partners, leveranciers en aandeelhouders”, aldus Zammit. “Rich is een uitstekende leider geweest en ik kijk ernaar uit om met hem te blijven samenwerken in zijn rol in onze raad van bestuur.”

Transformatie

Hume trad in 2016 in dienst bij het toenmalige Tech Data als COO en nam in 2018 de functie van CEO over. Tijdens zijn ambtstermijn heeft hij geholpen het bedrijf door een periode van aanzienlijke groei en transformatie te leiden, waaronder de overname van Avnet TS, waarmee het bedrijf van de beurs werd gehaald. samenwerking met Apollo Asset Management en de succesvolle fusie van Tech Data en SYNNEX.

Onder zijn leiding heeft TD SYNNEX een cultuur van dienend leiderschap omarmd, waarbij de nadruk ligt op het empoweren van medewerkers, het bevorderen van een inclusieve omgeving en het opbouwen van een bedrijf met een doel dat verder reikt dan alleen financieel succes.

De Raad van Bestuur sprak zijn diepe dankbaarheid uit aan Rich Hume voor zijn leiderschap en bijdragen aan TD SYNNEX en wenst hem de beste wensen bij zijn pensionering. “We zijn Rich enorm dankbaar voor zijn leiderschap. Zijn bijdragen zijn van cruciaal belang geweest bij het vormgeven van het traject van het bedrijf, en we kijken uit naar zijn voortdurende leiding in de raad van bestuur”, aldus Ann Vezina, voorzitter van de raad van bestuur. “Onder leiding van Patrick zal TD SYNNEX blijven bloeien en nieuwe maatstaven in de sector zetten. Zijn visie sluit perfect aan bij onze kernwaarden en strategische doelen en zorgt voor een naadloze voortzetting van de innovatieve basis die Rich heeft gebouwd.”

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!