Witold Kepinski - 21 juni 2024

HPE introduceert nieuwe virtualisatie mogelijkheden

Hewlett Packard Enterprise HPE) breidt zijn hybride cloudaanbod uit met HPE virtualisatiemogelijkheden voor HPE Private Cloud. Het combineert open-source kernel-based virtual machine (KVM) met HPE's innovatieve cluster orchestration software om de hoge prestaties en beschikbaarheid te ondersteunen die nodig zijn voor veeleisende enterprise workloads. De virtualisatieclusters worden beheerd via een cloudgebaseerde control plane, waardoor er geen kostbare resources meer nodig zijn voor on-prem management. Tegelijkertijd is de virtualisatiecapaciteit van HPE ontworpen om altijd hoog beschikbaar te blijven, zelfs wanneer deze is losgekoppeld van de cloud.

HPE introduceert nieuwe virtualisatie mogelijkheden image

"Om de belofte van hybrid cloud waar te maken, erkennen bedrijven de noodzaak van een 'hybrid by design'-aanpak die een eenduidig, platformgebaseerd cloud operating model levert, en tegelijkertijd flexibiliteit, controle en vrijheid van lock-in biedt", zegt Hang Tan, Chief Operating Officer, HPE Hybrid Cloud. "Om aan deze eisen tegemoet te komen, breiden we ons hybride cloudaanbod uit met de virtualisatiemogelijkheden van HPE voor HPE Private Cloud. De combinatie van onze full-stack hybride cloudmogelijkheden en ons open, hybride cloud ecosysteem maakt HPE GreenLake cloud de toekomstbestendige hybride cloud bestemming voor ondernemingen. HPE GreenLake cloud heeft een bewezen track record van een klantgerichte aanpak waarbij we ons inzetten voor zowel open standards als multi-vendor, multi-cloud support. Als onderdeel van deze toewijding zal HPE blijven samenwerken met andere industrieleiders op het gebied van virtualisatie en containertechnologie, waarbij de runtimes worden ondersteund om de beste oplossingen voor de klantbehoeftes mogelijk te maken."

HPE Private Cloud 

HPE's virtualisatiemogelijkheden worden aangeboden als onderdeel van een volledig geïntegreerde private cloud oplossing, gebouwd op HPE's toonaangevende compute, networking en storage mogelijkheden. Klanten die HPE Private Cloud met HPE's virtualisatiemogelijkheden gebruiken, profiteren van een eenvoudige en intuïtieve beheerervaring. Dit omvat geautomatiseerde Day 0, Day 1+ operaties, VM provisioning met twee klikken met geïntegreerde databescherming en geautomatiseerd levenscyclusbeheer.

Bovendien zullen klanten alle voordelen ervaren van HPE's geïntegreerde HPE AlletraStorage MP platform dat hoge prestaties levert voor data-intensieve workloads en zeer efficiënte datareductie. HPE Alletra Storage MP maakt het mogelijk om onafhankelijk op te schalen en uit te schalen voor optimalisatie van individuele workloads, en het breidt nu datareplicatie uit naar de public cloud met zijn software-defined storage (SDS) mogelijkheden. Door middel van HPE advies-, professionele en managed services kunnen klanten zich verder beschermen tegen operationele en technologische risico's en tegelijkertijd een snellere time-to-value realiseren.

Dankzij HPE Private Cloud zijn zowel gevirtualiseerde workloads als cloud-native en AI workloads mogelijk, met ondersteuning voor virtuele machines, containers en bare metal. Bedrijven die kiezen voor HPE Private Cloud krijgen native integratie met hybride clouddiensten van HPE, zoals databescherming en cyberresiliency (Zerto, een bedrijf van Hewlett Packard Enterprise), evenals AI-aangedreven IT-operatiebeheer (OpsRamp, een bedrijf van Hewlett Packard Enterprise), samen met toonaangevende integraties met derden. Al deze diensten worden geleverd onder een uniform, platformgebaseerd cloudbeheermodel via de HPE GreenLake cloud.

Hybride cloud mogelijkheden

Met de toevoeging van de nieuwe virtualisatietechnologie is HPE de eerste leverancier die een volledig pakket mogelijkheden en diensten op bedrijfsniveau biedt voor de hybride cloudtechnologie, waaronder:

 • Modulaire private cloud-infrastructuur met AI-gestuurde automatisering
 • Netwerkvirtualisatie en segmentatie (HPE Aruba Networking)
 • Data mobiliteit met unified experience over private & public cloud, gebruikmakend van SDS (HPE Alletra Storage MP)
 • Complete set van runtimes (virtuele machines, containers, bare metal) en AI frameworks
 • Multi-cloud, multi-vendor cloud services voor IT operations management (OpsRamp), databescherming en cyber resiliency (Zerto), evenals duurzaamheidsrapportage (Sustainability Insights Center)
 • Unified, platform-based cloud control plane (HPE GreenLake)
 • Advies en professionele diensten, managed services en financiële diensten
 • By integrating HPE’s full suite of capabilities along with third-party support, HPE is particularly attractive when customers want a single vendor to minimize technology and operational risk.

Hybrid by design

Ondernemingen kunnen tot 5x TCO besparen wanneer ze HPE Private Cloud implementeren en samenwerken met HPE om hun gevirtualiseerde IT-omgeving te moderniseren. HPE heeft een holistische aanpak in drie stappen ontwikkeld:

 1. 1. Optimaliseren - Maak gebruik van HPE Cloud Physics om de virtualisatievoetafdruk van de klant te optimaliseren en profiteer van de architecturale voordelen van HPE Private Cloud oplossingen om de TCO te optimaliseren.
 2. 2. Moderniseren - Partner met HPE Services om de adoptie van cloud-native en AI-platforms te versnellen, gebruikmakend van HPE-mogelijkheden zoals Zerto datamigratie, HPE's container- en virtualisatiemogelijkheden, oplossingen van derden en HPE's Public Cloud-partners.
 3. 3. Vereenvoudigen - Sluit de complexiteit van het beheer van meerdere omgevingen in private en publieke clouds uit door het gebruik van de uniforme operationele ervaring van het HPE GreenLake cloudplatform en HPE's geïntegreerd hybride clouddiensten die ontworpen zijn voor multi-vendor en multi-cloud.

HPE's virtualisatiemogelijkheid werd aangekondigd op HPE Discover 2024 en zal naar verwachting als eerste worden uitgebracht als onderdeel van HPE Private Cloud Business Edition in de tweede helft van 2024.

1 Vergeleken met de TCO van oudere gevirtualiseerde omgevingen; zie voor meer informatie HPE Substantiation Document

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!