Hans Steeman - 23 juni 2024

DDN steeds dieper in de AI-infrastructuur

DDN, de specialist op het gebied van dataopslag en -management uit Chatsworth (Californië), heeft zich traditioneel gericht op high performance computing (HPC) en is daarin al lange tijd zeer succesvol. Maar tijden veranderen en de technologie die men ontwikkeld heeft past ook goed in de processen die rond AI gebruikt worden. Kurt Kuckein (foto), Vice President Marketing DDN Storage, presenteerde tijdens de IT Press Tour in Californië de weg waarlangs DDN steeds prominenter wordt met het ondersteunen van AI-processen.

DDN steeds dieper in de AI-infrastructuur image

DDN heeft een hechte samenwerking met het in de nabijheid gevestigde GPU-fabrikant NVIDIA en dat helpt bij het ontwikkelen van de nieuwe AI-gerelateerde oplossingen. De bedrijven werken al lang samen en worden steeds dominanter in de markt. Inmiddels is NVIDIA ook een van de grote klanten van DDN. De symbiose van beide bedrijven is een sleutel naar succes en past in de wens de referentie voor AI-infrastructuur te worden. Met DDN kunnen klanten het volledige potentieel van hun GPU-gebaseerde infrastructuur benutten. Kurt Kuckein: “DDN drijft tienduizenden NVIDIA DGX-systemen aan, een concept dat zich bewezen heeft in AI-datacentra over de hele wereld. Nu is de grote uitdaging het voeden van de AI-systemen met de data die overal (dus decentraal), verzameld wordt. Traditionele systemen moeten daarvoor aangepast worden, want dit zijn nieuwe eisen.”

Bedrijven zitten met het beheren van meerdere gegevensbronnen op uiteenlopende locaties, on-premises en aan de rand, maar ook in meerdere cloud-omgevingen. Het verkrijgen van de toegang tot al die informatie is complex. De groeiende vraag naar gedistribueerde, ongestructureerde gegevens vereist bovendien dat deze worden van metadata voorzien om ervoor te zorgen dat deze snel, efficiënt en veilig worden overgedragen.

Storage

DDN’s Infinia objectstorage combineert grootschalige multi-tenancy, containerisatie en de hoogste niveaus van snelheid en efficiëntie die klanten van DDN-systemen gewend zijn, met vereenvoudigd beheer en krachtige beveiligingsfuncties.

De Infinia-architectuur versnelt en vereenvoudigt workflows voor het datamanagement van vandaag en morgen, van generatieve AI en het verwerken van LLM’s tot diverse en complexe workflow’s. Infinia zorgt voor een interface van de rand van het netwerk naar datacenters en de cloud.

DDN Infinia elimineert hardware-afhankelijkheden met ingebouwde technologie om te voldoen aan de behoeften van veilig, bedrijfsbrede gegevensbeheer. De DDN Infinia Leapfrog-architectuur is ontworpen om aan nieuwe eisen te voldoen. Kurt Kuckein: “Infinia turbocharges S3 in steeds meer configuraties dankzij de Bluefield DPU’s”.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!