Witold Kepinski - 24 juni 2024

Google onthult AI-tools voor marketing en creatie

Google kondigde op het Cannes Lions Festival een reeks nieuwe AI-tools aan die de manier waarop marketeers en creatieven werken fundamenteel veranderen. Deze tools stellen marketeers in staat om sneller en efficiënter te werken, campagnes op maat te maken en resultaten in realtime te meten.

Google onthult AI-tools voor marketing en creatie image

Vidhya Srinivasan, Vice President en General Manager van Ads bij Google, benadrukte in haar keynote speech de impact van AI op de advertentie-industrie: "Wanneer we AI inzetten voor onze miljarden gebruikers, makers en bedrijven, is de impact enorm. AI in Search helpt mensen om antwoorden te vinden op specifiekere en complexere vragen. Ook zorgt het ervoor dat je op een nieuwe manier content kan verkennen en creëren op YouTube; waar mensen ook steeds op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden, ontdekkingen en inspiratie."

AI-gedreven transformatie van marketing en creatie

Srinivasan vervolgde: "Nu we digitale ervaringen door AI zien evolueren, is de rol van reclame om mensen en bedrijven met elkaar te verbinden belangrijker dan ooit. We helpen mensen om te vinden wat ze willen in deze immense wereld van informatie. En terwijl zij op ontdekkingstocht gaan, maken relevante en aansprekende creatieve oplossingen nog steeds het verschil voor adverteerders. Wij geloven dat generatieve AI hier een enorm potentieel creëert. Dit betekent dat we nieuwe niveaus van schaalbaarheid, snelheid en maatwerk bereiken. Snellere creatieve productie, media-activatie op maat en resultaten realtime meten dragen allemaal bij aan betere prestaties."

Een van de meest opvallende nieuwe tools is Veo, Google's geavanceerde videogeneratiemodel. Met Veo kunnen marketeers binnen enkele minuten hoogwaardige videocontent creëren, zelfs met specifieke filmtechnieken en visuele effecten. Een voorbeeld hiervan is de video van een "gehaakte leeuw" die speciaal voor Cannes werd gemaakt.

Google's eigen marketingteam heeft de kracht van AI al benut in een recente Pixel 8-campagne. Met behulp van de AI-tool Demand Gen genereerde het team 4.500 verschillende advertentievariaties voor YouTube, Discover en Gmail.

Creativiteit in het AI-tijdperk

Srinivasan vergelijkt AI met de camera's op onze smartphones: "Ik zie AI zoals camera's op onze telefoons. Sommigen spelen nog met rolletjes film, maar tegenwoordig is de gemiddelde foto of video veel beter dankzij technologie. Dat betekent echter niet dat we allemaal tijdschriftcovers kunnen schieten. Hoeveel AI ook verbetert, het heeft geen smaak of vindingrijkheid. Toch kan AI nieuwe mogelijkheden bieden om je potentieel voor creativiteit uit te breiden.

Tijdens de keynote presenteerde Alex Chen, Creative Lab Director bij Google, verschillende voorbeelden van hoe Google's creatieven AI gebruiken om baanbrekende campagnes en projecten te ontwikkelen:

  • Best Phones Forever campagne: Deze campagne maakt gebruik van AI-verhalen en schrijftechnologie om in realtime te reageren op suggesties van gebruikers.
  • Infinite Wonderland-project: In samenwerking met illustratoren heeft Google het klassieke Alice in Wonderland-boek getransformeerd tot een eindeloos universum van AI-gegenereerde illustraties.
  • GenType: Deze tool stelt gebruikers in staat om nieuwe alfabetten te genereren van diverse materialen, zoals jello, ramen noodles of zwembanden.
Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!