Hans Steeman - 24 juni 2024

Viking Enterprise Solutions zet hoog in op Cloud Native Obsidian

Viking Enterprise Solutions is een merk dat minder bekend is, omdat het als OEM de fabrikant van vele oplossingen is die onder andere merknamen op de markt verschijnen. Het bedrijf is één van de vier poten onder Sanmina Corporation, dat een omzet van 9 miljard dollar heeft. Dit Amerikaanse bedrijf met 35.000 medewerkers, is in 1980 gestart en heeft nog steeds dezelfde CEO als bij het begin. Tijdens de IT Press Tour wist Rick Kumar (foto), Senior Vice President van Viking Enterprise Solution, ons te vertellen hoe de vlag erbij staat en vooral hoe succesvol het bedrijf inmiddels is in de datacentra.

Viking Enterprise Solutions zet hoog in op Cloud Native Obsidian image

Viking-technologie zit in tal van hardware-producten die in de datacentra gebruikt worden. Verschillene opslagsystemen zijn beschikbaar en zitten in het brede portfolio. Inmiddels is ook software steeds belangrijker aan het worden. Met zeer veel succes timmert Viking Enterprise Solutions met zijn Cloud Native Obsidian aan de weg. 

Het is een zeer schaalbare, softwaregedefinieerde opslagoplossing, die zich richt op marktsegmenten zoals media/entertainment, videobewaking, back-up/archivering en bestandsservices in ondernemingen die een hybride cloudstrategie implementeren. Cloud Native Obsidian’s compatibiliteit met publieke cloudplatforms stelt organisaties in staat om een hybride cloudstrategie te implementeren en daarmee de operationele kosten te verlagen, omdat Cloud Native Obsidian is gebaseerd op een cloud-native, object- en bestandsopslagarchitectuur. 

Het product vereenvoudigt implementaties door flexibiliteit, geo-redundantie, dataconsistentie, betrouwbaarheid en schaalbaarheid te bieden tegen voorspelbare kosten. De schaalbaarheid is altijd gegrandeerd en de omgeving groeit dus mee met de wensen van de gebruiker.

Cloud

Als gedistribueerde en softwaregedefinieerde opslagoplossing, levert Cloud Native Obsidian de flexibiliteit en fouttolerantie die nodig is voor het huidige always-on datacentra. De opslagoplossing is zeer schaalbaar, zowel verticaal als horizontaal, voor zowel capaciteit als prestaties en kan dus bijna onbeperkt worden uitgebreid. Het concept is geoptimaliseerd voor ondersteuning van meerdere protocollen en biedt de flexibiliteit voor de meest veeleisende IT-gebruiksscenario's.

In combinatie met het ruime assortiment van de Viking Enterprise Solutions hardware, levert Cloud Native Obsidian ultrasnelle opslagoplossingen met lage latency waarmee organisaties de time-to-market kunnen versnellen en de klantervaring kunnen verbeteren. Inmiddels is Viking Enterprise Solutions als nieuwe strategische zet begonnen met het distribueren van zijn producten en diensten via het kanaal, er zijn nog volop mogelijkheden om hierop in te haken. Want op dit moment heeft men vooral resellers/partners in de USA, dat moet en kan veranderen.

Door: Hans Steeman

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!