Witold Kepinski - 24 juni 2024

Oracle kan mogelijk organisaties benaderen die Java gebruiken zonder contract

Organisaties die Java gebruiken zonder een geldig Oracle-contract kunnen de komende maanden een telefoontje van Oracle verwachten. Dat meldt softwarelicentiespecialist House of Brick.

Oracle kan mogelijk organisaties benaderen die Java gebruiken zonder contract image

Het bedrijf zegt een toename te zien in het aantal organisaties dat advies zoekt nadat ze door Oracle benaderd werden over hun Java-gebruik. "Zelfs als je geen klant bent van Oracle, volgen ze productdownloads en koppelen ze de IP-adressen aan je organisatie", aldus House of Brick in een blogbericht. "Oracle heeft een heel team in India dat wereldwijd organisaties belt met claims van niet-conform Java SE-gebruik."

Verschillende licentiemodellen

Java SE is de runtime-omgeving die nodig is om Java-applicaties uit te voeren. Oracle biedt verschillende licentiemodellen voor Java SE, en niet alle organisaties zijn op de hoogte van de regels of hebben de juiste licenties.

House of Brick adviseert organisaties om hun Java-gebruik te controleren en te bepalen of ze de juiste licenties hebben. Zo kunnen ze onaangename verrassingen van Oracle voorkomen.

Lees meer in de blog van House of Brick.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!