Wouter Hoeffnagel - 24 juni 2024

'ByteDance werkt samen met Broadcom aan AI-chip'

ByteDance, het Chinese moederbedrijf van TikTok, werkt samen met Broadcom aan de ontwikkeling van een geavanceerde AI-chip. ByteDance hoopt zo de levering van AI-chips veilig te stellen met het oog op de geopolitieke spanningen tussen de Verenigde Staten (VS) en China.

'ByteDance werkt samen met Broadcom aan AI-chip' image

Dit melden twee bronnen aan Reuters. Het gaat naar verluid om een 5 nanometer application-specific integrated chip (ASIC). De chip moet voldoen aan de Amerikaanse exportbeperkingen. De productie van de chip wordt naar verluid uitbesteed aan het Taiwanese TSMC. Broadcom en ByteDance werken al langer met elkaar samen en zijn dus geen onbekende van elkaar.

De beschikbaarheid van AI-chips is voor Chinese partijen ingeperkt door Amerikaanse sancties. ByteDance wil met de deal met Broadcom naar verluid de levering van AI-chips veilig stellen, en daarnaast de kosten van deze chips terugdringen. De bronnen melden dat het ontwerp van de chips zich in de afrondende fase bevindt. De productie gaat naar verwachting op zijn vroegst volgend jaar van start.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!