Wouter Hoeffnagel - 11 juli 2024

Check Point Software sluit zich aan bij IoT Security Foundation Amsterdam Chapter

Cyberbeveiliger Check Point Software sluit zich aan bij de IoT Security Foundation. Ook lanceert het bedrijf het nieuwe IoT Security Foundation (IoTSF) Amsterdam Chapter aan. Dit initiatief, onder leiding van Global Solution Architect & Evangelist Antoinette Hodes van Check Point, streeft naar kennisdeling, het bevorderen van samenwerking en het uitoefenen van een positieve invloed op de Europese IoT-industrie.

Check Point Software sluit zich aan bij IoT Security Foundation Amsterdam Chapter image

De IoTSF is een non-profit, wereldwijde ledenvereniging die zich inzet om de verbonden wereld steeds veiliger te maken. Het biedt een internationaal antwoord op de complexe uitdagingen die cyberbeveiliging met zich meebrengt in de uitgebreide, hyperverbonden wereld van IoT en wil veilige IoT naar een hoger niveau brengen.

Het IoTSF Amsterdam Chapter richt zich vanuit Nederland op Europa. Hodes is de drijvende kracht achter de oprichting, die van de grond kwam in samenwerking met de andere oprichters Antriksh Shah, Jan Albert Jager en Aseem Jakhar.

IoT-industrie ondersteunen

Het initiatief streeft onder andere naar het delen van kennis, bevorderen van samenwerking, uitoefenen van invloed op de IoT industrie, stimuleren van betrokkenheid tussen diverse stakeholders, het versterken van best practices en aanbevelingen en het stimuleren van verbeteringen in regelgeving en normen.

"Ik ben enorm trots vandaag het nieuwe IoTSF Amsterdam Chapter aan te kunnen kondigen, wat niet mogelijk was geweest zonder de steun en inzet van de andere oprichters Antriksh Shah, Jan Albert Jager en Aseem Jakhar”, aldus Antoinette Hodes. “Deze stap verstevigt onze toewijding aan IoT-security en het beveiligen van IoT-apparaten. IoT-security is essentieel om vele redenen: gegevens beschermen, cyberaanvallen voorkomen, de continuïteit van diensten waarborgen, fysieke veiligheid garanderen, en het vertrouwen van consumenten behouden. Meer apparaten zijn steeds meer met elkaar verbonden, dus een robuuste beveiliging is van cruciaal belang om de voordelen van IoT te benutten zonder de bijbehorende risico's. IoT is een gedeelde verantwoordelijkheid; alleen samen kunnen we veilige en robuuste IoT-ecosystemen bouwen.”

Elke tweede donderdag van de maand vindt er een meet-up plaats op de HSD Campus, het nationale innovatiecentrum van het Nederlandse Security Cluster, in Den Haag.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!