Wouter Hoeffnagel - 09 juli 2024

CyberArk voegt AI-laag toe aan identity security-platform

CyberArk voegt een kunstmatige intelligentie (AI)-laag toe aan zijn hele identity security platform: CORA AI. Deze laag zet grote hoeveelheden identiteitsgerelateerde datapunten om in inzichtelijke informatie. Het ondersteunt bedrijven zo bij het zetten van stappen om zowel menselijke als machine-identiteiten te beschermen.

CyberArk voegt AI-laag toe aan identity security-platform image

CORA AI verkort de tijd die nodig is voor het controleren van menselijke en machine-identiteitsgegevens op afwijkingen, detecteren van dreigingen en toepassen van responsacties. Wat voorheen nog uren (of zelfs dagen) kon duren, kan nu in minuten. De inzichten die CORA AI biedt, kunnen worden omgezet in een actiegericht stappenplan in natuurlijke taal om direct in te kunnen grijpen indien nodig en het toegangsbeleid aan te scherpen. Met de tool wil CyberArk onder meer de productiviteit verhogen en beveiliging van diverse soorten identiteiten verbeteren.

"AI is een tweesnijdend zwaard dat wordt gebruikt door kwaadwillenden om langs de beveiliging te komen, terwijl vooruitstrevende organisaties het inzetten vanwege de sterke beschermingsmogelijkheden. Wanneer AI strategisch wordt toegepast, is het een technologie die het verschil kan maken in het oplossen van dagelijkse problemen", zegt Matt Cohen, CEO van CyberArk. "Met CORA AI biedt CyberArk geavanceerde detectie- en responsmogelijkheden in combinatie met het gebruiksgemak dat mogelijk wordt gemaakt door generative AI. Door AI te integreren in ons identity security platform stellen we onze klanten in staat om de kracht van ons platform beter te benutten, wat uiteindelijk resulteert in snellere en betere beveiligingsresultaten."

Snellere detectie en andere verbeteringen

Met de toevoeging van CORA AI krijgen klanten de beschikking over sessieanalyse en detectie-inzichten, die de AI-laag in enkele minuten tijd kan opstellen. CORA AI analyseert en begrijpt de activiteiten van gebruikers en detecteert, reageert en markeert de meest kritieke informatie. Security-professionals hoeven hierdoor niet langer zelf vastgelegde web- en SSH-sessies te bekijken.

CyberArk Secrets Hub detecteert en waarschuwt over opvallende zaken betreffende secrets binnen AWS Secrets Manager. Dankzij CORA AI worden gebruikers sneller gewaarschuwd als er sprake is van ongebruikelijke of niet-conforme toegang tot secrets in AWS Secrets Manager, waardoor onderzoek en responstijden worden versneld.

Communiceren in gewone taal

Gebruikers kunnen met CORA AI communiceren in gewone taal. Hierdoor worden duidelijke, taakgerichte adviezen gegeven, zoals het maken van kluizen en een data query. Bovendien worden deze taken snel uitgevoerd binnen alle producten van het platform.

Toegangsbeheer en uitgebreide least privilege toolsets verwerken automatisch gegevens die zijn verzameld door CyberArk Endpoint Privilege Manager voor onmiddellijke risicovermindering. Dit brengt gebruikspatronen in kaart en geeft tips voor de juiste verhoging van privileges en applicatiebeveiliging.

CORA AI biedt ten slotte real-time assistentie met Docs & Chat Bot, waarmee vragen worden beantwoord zonder de noodzaak allerlei documentatie te doorzoeken en directe, real-time uitleg en begeleiding wordt gegeven.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!