Witold Kepinski - 08 juli 2024

Paragin Group neemt aanbieder van studentenontwikkeling oplossingen Xebic over

Paragin Group, een leverancier van EdTech-oplossingen met een gespecialiseerd aanbod op het gebied van assessment & training management en e-portfolio, heeft met steun van strategische software-investeerder Main Capital Partners ("Main") leverancier van oplossingen voor studentontwikkeling Xebic overgenomen. Xebic markeert Paragin's derde add-on overname, na eerder de krachten te hebben gebundeld met STEM-gebaseerde assessment software specialist SOWISO (2022) en examen & cursus management software leverancier Coachview (2023). Samen met Xebic vestigt Paragin Groep zich als een echte best-of-breed leverancier van oplossingen voor de ontwikkeling en beoordeling van kennis, vaardigheden en competenties van studenten.

Paragin Group neemt aanbieder van studentenontwikkeling oplossingen Xebic over image

Xebic is een ontwikkelaar van multi-tenant SaaS-oplossingen voor onderwijsinstellingen die administratieve en beoordelingsprocessen stroomlijnen, gericht op de ontwikkeling van studenten, evenals stagebeheer en het inleveren van papers en projecten. De overname van Xebic markeert een belangrijke mijlpaal in de groeistrategie van Paragin om een leidende EdTech-groep te worden in haar kernmarktsegmenten in de bredere EdTech-markt. Hiermee verstevigt Paragin haar unieke waardepropositie als de meest uitgebreide beoordelings- en examenleverancier voor de gehele levenscyclus van studenten.

Studenten ondersteunen

Paragin biedt een reeks oplossingen die gericht zijn op het ondersteunen van de levenslange ontwikkeling van kennis, vaardigheden en competenties van studenten zodat zij hun volledige potentieel kunnen bereiken tijdens hun studie en in hun verdere loopbaan. Xebic biedt verschillende oplossingen die naadloos aansluiten op het bestaande aanbod van Paragin en goed in lijn zijn met de algemene productstrategie van Paragin. Paragin kan bijvoorbeeld haar beoordelingssoftware (Remindo product) aanvullen met meer gespecialiseerde beoordelingsmogelijkheden van Xebic's GradeWork oplossing. Daarnaast kan het de suite aanvullen met bredere examen management oplossingen die onderwijsinstellingen helpen alle logistieke aspecten van examens te beheren via Xebic's OnTrac aanbod. Deze integraties zullen de gecombineerde groep helpen bij het definiëren en benutten van nieuwe use cases om werkprocessen van studenten en docenten verder te automatiseren en optimaliseren.’

Paul Giesberts, medeoprichter van Xebic, deelt zijn enthousiasme over de samenwerking: "Xebic heeft een track record van 2 decennia in het succesvol leveren van EdTech oplossingen voor onderwijsprocessen aan haar groeiende klantenbestand op het gebied van assessment, stage- en scriptiemanagement. De samenwerking met de Paragin Groep zal dit naar een hoger niveau tillen, door het leveren van toegevoegde waarde aan bestaande klanten door het integreren van de Xebic oplossingen met de oplossingen van de Paragin Groep en het uitbreiden van het Xebic oplossingenportfolio naar nieuwe internationale markten. Xebic zal sterk profiteren van het complementaire aanbod van oplossingen en het internationale netwerk van Paragin Group."

Strategie

Jeroen Bakker, CEO van Paragin Group, voegt toe: "Xebic en Paragin zijn al lange tijd partners, en het leek ons nu het juiste moment om deze samenwerking naar een hoger niveau te tillen door ook op strategisch niveau samen te werken met Paul en het Xebic team. We zien veel mogelijkheden om onze gezamenlijke waardepropositie en go-to-market verder te optimaliseren, om samen uit te breiden naar nieuwe markten en om een positieve impact te hebben op het onderwijs, onze klanten en partners en de miljoenen studenten die zij bedienen."’

Sjoerd Aarts, Managing Partner bij Main en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Paragin, sluit af: "Met Xebic zijn we verheugd om een nieuwe mijlpaal aan te kondigen in Paragin's groeireis in samenwerking met Main. Iets meer dan drie jaar na de start van onze samenwerking, zijn we in staat geweest om met succes een strategie uit te voeren die Paragin in staat heeft gesteld om de internationale uitrol van haar oplossingen te versnellen, terwijl we ook drie zeer complementaire add-on acquisities hebben afgerond. Paragin heeft een unieke waarde propositie in de internationale EdTech markt en we zijn enthousiast om te zien hoe de organisatie nog meer toegevoegde waarde zal blijven leveren aan haar klanten en partners in deze nieuwe setting."

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!