Witold Kepinski - 09 juli 2024

Infinigate Group kondigt strategische investering in Wavelink aan

De Infinigate Group, een IT-distributeur, technologieplatform en adviseur op het gebied van cybersecurity, cloud- en netwerkinfrastructuur, heeft een strategische investering gedaan in Wavelink, een snelgroeiende IT-distributeur die gespecialiseerd is in cybersecurity en mobiliteit, met sterke referenties op de Australische markt. De investering biedt Infinigate een solide toegang tot de markt van Australië en Nieuw-Zeeland (ANZ), als onderdeel van de wereldwijde expansie van het bedrijf.

Infinigate Group kondigt strategische investering in Wavelink aan image

Het partnerschap tussen Infinigate en Wavelink is ontworpen om de groeiplannen van beide organisaties te voeden. Infinigate verkrijgt een meerderheidsbelang in Wavelink, dat autonoom zal blijven opereren met het bestaande managementteam en een aanzienlijk deel van de onderneming zal behouden.

Wavelink blijft opereren onder het Wavelink-merk, dat aanzienlijk vertrouwen en erkenning heeft opgebouwd in Australië, met de toevoeging van de slogan "an Infinigate Group company", waarmee de kracht van het Infinigate-merk wordt benut. Ilan Rubin blijft leidinggeven aan de activiteiten in ANZ. Binnen de groepsstructuur zal Ilan rapporteren aan Mahmoud Nimer, President MEA en APAC bij de Infinigate Group en medeoprichter van Starlink.

Wavelink is opgericht in 1998 en heeft het hoofdkantoor in Melbourne, met 55 medewerkers in het hele land en een portfolio van beveiligings- en mobiliteitsleveranciers die partners complete oplossingen bieden. Het DNA van Wavelink is gericht op het leveren van technologische expertise, lokale marktkennis, uitgebreide ondersteuningsprogramma's en een scala aan toonaangevende services aan leveranciers en partners. Wavelink heeft de afgelopen vijf jaar een periode van aanhoudende groei met dubbele cijfers doorgemaakt en is nu klaar om voort te bouwen op zijn sterke fundamenten om zijn ontwikkeling te stimuleren.

Expansie

Klaus Schlichtherle (foto), CEO van de Infinigate Group, merkte op: "De strategische investering in Wavelink opent een deur naar een nieuwe belangrijke markt voor Infinigate, buiten EMEA, in lijn met ons wereldwijde expansieplan. Onze ethos en zakelijke aanpak passen perfect bij elkaar. Samen kunnen we onze gedeelde groei stimuleren, door onze complementaire portfolio van oplossingen en gecombineerde kennis en vaardigheden, dankzij een sterkere en bredere werknemersbasis."

Ilan Rubin, CEO van Wavelink, zei: "De investering van Infinigate stelt ons in staat om het groeitraject van Wavelink te versnellen. Het is het resultaat van zorgvuldige en weloverwogen gezamenlijke planning door Infinigate en Wavelink over een periode van twee jaar, om een ​​raamwerk te creëren dat duurzaam, langetermijnsucces voor beide organisaties zal garanderen. De sterke strategische afstemming van de twee organisaties, in termen van zowel cultuur als aanbod, is een solide basis voor toekomstig succes. Het versnellen van de groei is top of mind geweest voor Wavelink, met onze mensen als onze belangrijkste troef. Deze ontwikkeling biedt ons lokale team nieuwe kansen op meerdere gebieden in een uitgebreide, multinationale organisatie."

Wavelink zal de lokale activiteiten in Australië aansturen en zo de bedrijfscontinuïteit voor zowel klanten als werknemers waarborgen. Daarnaast kan het bedrijf profiteren van de financiële slagkracht, programma's, platforms en systemen van Infinigate en hun uitgebreide middelen en ervaring om de bestaande marktintroducties te verbeteren en de geplande uitbreiding naar de Nieuw-Zeelandse markt te ondersteunen.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!