Redactie - 10 juli 2024

Notepad krijgt op Windows 11 spellingscontrole en autocorrect

Notepad, de notitie-app van Microsoft, krijgt nieuwe functies in Windows 11. Zo komen er, zo’n veertig jaar nadat de software voor het eerst in Windows verscheen, een autocorrect en een spellingscheck.

Notepad krijgt op Windows 11 spellingscontrole en autocorrect image

U kent Notepad als die bijzonder simpele tekstverwerker die al een eeuwigheid op uw Windows-computer staat. De eenvoudiger versie van Word komt al sinds 1983 met Windows mee en krijgt nu enkele nieuwe functies.

Spellingscheck

Microsoft begon in maart van dit jaar met de eerste testen, maar nu zouden de autocorrect en de spellingcontrole voor Notepad ook worden uitgerold naar het brede publiek. Die spellingscheck is bijna identiek aan de versies in Word en Edge en zet een rood lijntje onder woorden die mogelijk fout gespeld zijn. Je kan vervolgens rechtsklikken om in het menu door te klikken naar alternatieve woorden. De spellingchecker staat standaard uit voor logfiles en bestandsformaten die met coderen worden geassocieerd. Je kan die lijst bestandsformaten zelf in de instellingen aanpassen.

De nieuwe functies lijken samen te vallen met plannen van Microsoft om WordPad, de iets uitgebreider versie van Notepad, af te voeren later dit jaar. De afgelopen maanden voegde de techgigant ook al een tekenteller, dark mode en tabbladen in voor Notepad.

In samenwerking met Data News

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!