Wouter Hoeffnagel - 10 juli 2024

Nieuw investeringsfonds richt zich op techdiensten met vitaal belang voor economie

Het nieuw opgerichte investeringsfonds DEC-Alliance (Dutch Entrepreneur Continuity) investeert in softwareontwikkeling- en consultancybedrijven Avisi en iDalko. De investeringen zijn onderdeel van de lancering van ‘evergreen’ fonds voor techdiensten die van vitaal belang zijn voor de Nederlandse economie.

Nieuw investeringsfonds richt zich op techdiensten met vitaal belang voor economie image

DEC-Alliance is geïnitieerd door Erik Leus en geïnspireerd door de Nederlandse techondernemer Ludo Baauw van Intermax Group, die als ambassadeur aan het initiatief is verbonden. Vanaf nu zijn Jan Bakker, Barri Jansen en Gert-Jan van de Streek, de oprichters en grootaandeelhouders van Avisi en iDalko, met hun ondernemingen tot de DEC-Alliance toegetreden.

Continuïteit waarborgen

DEC-Alliance is een alternatief voor reguliere private-equity-fondsen. Het doel is om continuïteit te borgen voor de belangrijke stakeholders in bedrijven, zoals klanten, medewerkers, samenleving en aandeelhouders. Dit gebeurt op een manier die geleidelijke toetreding en investeren in gezonde groei faciliteert, maar zonder exit-druk of focus op kortetermijnwinst, en met behoud van de menselijke maat en bedrijfscultuur.

Het fonds richt zich op gevestigde bedrijven met bewezen innovatievermogen en groeipotentie. Het gaat om ondernemingen met de wens om samen te werken in een groter ecosysteem. Hierbij richt de DEC-Alliance zich onder meer op toonaangevende Nederlandse technologiebedrijven actief in software, data, cybersecurity, managed services en cloud-dienstverlening of in specifieke marktsegmenten en digitale ketens. Het doel is om deze ondernemingen langetermijncontinuïteit te bieden, wat bijdraagt aan de soevereiniteit van vitale Nederlandse (IT-) bedrijfsketens, processen en infrastructuur.

Door en voor succesvolle ondernemers

De DEC-Alliance is opgezet en gefinancierd door en voor succesvolle ondernemers, die continuïteit zoeken voor hun levenswerk. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is dat IT voor vitale bedrijfsprocessen en infrastructuur in Nederlandse handen blijft. Vanwege de geopolitieke ontwikkelingen en machtspositie van big tech is het cruciaal om een alliantie te vormen om tegenwicht te bieden en controle te houden over technologie, digitale ketens en data. DEC-Alliance stelt ambitieuze Nederlandse marktpartijen met zijn evergreen fonds en de samenwerkingsalliantie in staat om deze continuïteit te bieden.

Zusterbedrijven Avisi en iDalko zijn de eerste twee bedrijven die via een minderheidsbelang zijn toegetreden tot DEC-Alliance. Avisi is vooruitstrevend op het gebied van softwareontwikkeling en IT, voor klanten als KNB (Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie), HDN (Hypotheken Data Netwerk) en ECH (Elektronische Communicatie Hypotheken). Daarnaast ontwikkelt het geavanceerde data-, hyperautomation- en AI-toepassingen in bijvoorbeeld de communicatie, zorg, financiële- en nutsvoorzieningen. Vrijwel elke Nederlander komt één of meerdere keren in aanraking met software die door Avisi is ontwikkeld.

iDalko biedt, als zelfstandige zusteronderneming van Avisi, consultancy voor digitale samenwerking met software van snelgroeiende softwareplatformen zoals Atlassian en Monday.com. Samen markeren Avisi en iDalko de start van verdere investeringen door de DEC-Alliance.

Op de foto v.l.n.r.: Gert-Jan van de Streek, Barri Jansen en Jan Bakker, oprichters en grootaandeelhouders van Avisi en iDalko

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!