Redactie - 01 november 2015

Hacking for health doneert aan Stichting ALS Nederland

Een nieuw initiatief met de naam Hacking for health roept mensen met een functie in de informatiebeveiliging op om te doneren aan Stichting ALS Nederland. Bijvoorbeeld een (deel van een) bug bounty, of gewoon een bedrag naar keuze. Initiatiefnemer Dennis Baaten (foto) van Baaten ICT Security probeert op deze manier mensen vanuit hun passie voor informatiebeveiliging, aan te moedigen zich in te zetten voor het goede doel.

“Informatiebeveiligers zetten zich dagelijks in voor veilige informatie en systemen. In de hectiek en drukte van de dag is het makkelijk om de dingen die écht belangrijk zijn uit het oog te verliezen. Een goede gezondheid is daar één van, en ook daar kunnen we ons als community voor inzetten.”, aldus Baaten.

De keuze om juist Stichting ALS Nederland te steunen, is een eerbetoon aan de in 2012 overleden vader van een goede vriend van Baaten. “Heel security land is in rep en roer wanneer een ernstige zero day kwetsbaarheid de kop op steekt. Elk uur zonder patch is er dan een teveel. Maar stel dat hetzelfde gebeurt met je gezondheid en je dan ook nog hoort dat herstel uitgesloten is. Ik moet er niet aan denken. Het initiatief loopt nog tot eind november, dus je kan nog meedoen."

Kijk op www.hackingforhealth.nl voor meer informatie.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!