Redactie - 21 december 2015

Autotask opent kantoor in Amsterdam

Autotask, leverancier van remote monitoring management (RMM), opent in 2016 een kantoor in de Amsterdamse regio. Hierdoor wil het zijn partners en klanten optimaal bedienen. Dit meldt Mark Cattini, CEO & President van Autotask in een gesprek met Dutch IT-channel.

Autotask RMM is een cloudgebaseerde IT business management platform die organisaties helpt bij het nemen van betere business beslissingen. Het bedrijf organiseerde begin december een event in Amsterdam met als gastspreker Hans Van Breukelen. Volgens Cattini heedt zijn RMM oplossing heeft ingebouwde best-practices en workflow automation. Autotask verkoopt zijn RMM oplossingen via partners waarmee klanten hun business processen kunnen verbeteren, aldus Cattini. Met Autotask remote monitoring management (RMM) blijven niet alleen IT-systemen in de lucht maar kan het ook een business impact leveren, geïntegreerde rapportages.

IT automation

Autotask biedt daarvoor steeds meer tools, zoals een vernieuwde user interface (iu) die de mensen en rollen centraal stelt. Verder groeit Autotask door de overname van Soonr, leverancier van cloud file storage & sharing technologie. De technologie is beschikbaar voor channel partners zoals msp's. Autotask biedt meer technologie aan msp's. In 2014 kocht Autotask voor een onbekend bedrag het Britse CentraStage, leverancier van cloud-gebaseerde remote monitoring en management software en diensten en IT automation. Klanten van beide bedrijven krijgen één 'factuur en ondersteung van een supportteam. Autotask wil door dit soort overnames zich als RMM -leverancier specifiek onderscheiden op het gebied van security, mobile en samenwerkingsoplossingen, aldus Cattini.

IoT

Volgens Cattini past de uitbreiding naar Amsterdam in de toenemende vraag naar managed services diensten waarbij Autotaks wil profiteren met zijn RMM oplossingen. Zo is door komst van meer Internet of Things behoefte aan beheeroplossingen die IoT kan beheren, beveiligen en integreren met andere omgevingen. Kansen genoeg voor managed service providers (msp's), aldus Cattini.

Door: Witold Kepinski

 

 

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!