Redactie - 20 april 2016

De Goudse stapt met Motion10 over op Office 365 en Project Online

Verzekeraar De Goudse wilde haar projectomgeving verbeteren, en de eerste stap maken naar de cloud. Motion10 hielp hen daarbij en zette de projectomgeving in EPM2007 over naar Office 365 en Project Online.

De Goudse is een onafhankelijk, ondernemend familiebedrijf met ondernemende medewerkers. Zo’n 660 zijn dat er nu. De Goudse richt zich vooral op ondernemers in het midden- en kleinbedrijf en biedt verzekeringsoplossingen op het gebied van Schade, Leven, Verzuim en Arbeidsongeschiktheid.

Rendement van de cloud testen met Project Online

Theo Verdel, PMO bij De Goudse: "Het eerste doel van dit project was om met nieuwe tools en metveen cloud infrastructuur de ondersteuning van onze projectorganisatie te verbeteren. De Goudse is daarnaast erg benieuwd naar de verdere mogelijkheden van nieuwe technologie. We willen ervaring opdoen met cloud technologie. Dat was het tweede doel van dit project."

"We hebben uiteindelijk voor Motion10 gekozen vanwege een combinatie van het vertrouwde; de expertise op dit gebied, de prijsstelling en de aanpak. De Modelkantoor aanpak is namelijk heel erg gericht op Scrum- en Agile technieken. Waar Motion10 zich heel sterk op richt is om ervoor te zorgen dat technologie ook echt gebruikt gaat worden."

Overgang en toekomst

De overgang van EPM2007 naar Project Online bracht onverwachte obstakels met zich mee. Het aansluiten van het Goudse netwerk aan de Cloud omgeving van Microsoft (onder andere het inrichten van AD-servers) vroeg veel aandacht.

Al met al heeft De Goudse het project met de overgang van de projectomgeving naar de cloud als positief ervaren. Binnen afzienbare tijd gaan ze verder met het omzetten van de intranetomgeving op SharePoint Online, en zullen nog meer stappen richting de Cloud volgen. Theo Verdel: "Het thuiswerken wordt vereenvoudigd, samenwerking zal verbeterd worden en het delen van informatie met én tussen de verschillende partners van de Goudse moet makkelijker worden.


Meer over de resultaten van dit project en de belangrijkste leerpunten leest u in  de volledige case study.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!