Redactie - 19 mei 2016

KNX-app voor AXIS Camera Application Platform

Alle op het AXIS Camera Application Platform (ACAP-) gebaseerde producten van Axis Communications kunnen voortaan worden uitgebreid met de smart app KNX-software van ise. Hierdoor kunnen domotica-systemen en beveiligingsinstallaties eenvoudig aan elkaar worden gekoppeld en kunnen zowel op de camera als via de app gebeurtenissen worden getriggerd. Axis Communications is de eerste fabrikant van IP-beveiligingsoplossingen die de KNX-standaard ondersteunt in zijn producten.

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan het intelligente beheer en de bewaking van gebouwen. Om verschillende elementen zoals klimaatregeling, verlichting, toegangscontrole en videobewaking met elkaar te laten communiceren, wordt vaak gebruik gemaakt van de KNX-standaard. Deze standaard is de universele ‘taal’ van de gebouwautomatisering. Door met KNX te werken, is het mogelijk om verschillende functies met één samenhangend systeem te bedienen en te bewaken. Om ook beveiligingsapparaten te kunnen koppelen aan andere elementen van de domotica, is het van oorsprong Duitse ise GmbH een samenwerking aangegaan met Axis Communications.

“Standaarden zijn enorm belangrijk als je netwerken tot stand wilt kunnen brengen tussen afzonderlijke elementen in gebouwen. We zijn blij dat we in ise GmbH een partner hebben gevonden die hier hetzelfde over denkt. Dankzij onze samenwerking groeien gebouwbeheer en veiligheid samen tot één systeem”, aldus Edwin Roobol (foto), Regional Director bij Axis Communications.

Communicatie in twee richtingen
De ise smart app KNX Axis communiceert in twee richtingen met de producten van Axis; van de KNX-app naar de camera en omgekeerd. Op die manier kunnen aan weerszijden gebeurtenissen worden getriggerd. Wanneer iemand bijvoorbeeld de belknop van een IP-deurintercom indrukt, wordt een lichtscenario geactiveerd via de KNX-bus. Een andere optie is dat de KNX-bewegingsmelders, die gewoonlijk worden gebruikt om lichtscenario’s te activeren, er voortaan voor zorgen dat ook direct een cameraopname wordt gestart. Dit kan handig zijn om ongeoorloofde toegang tot een zone tegen te gaan. Een bijkomend voordeel hiervan is dat er zo genoeg licht is om video-opnames te kunnen maken, waardoor onderbelichte, onbruikbare beelden tot het verleden zullen behoren.

De ise smart app KNX Axis is ontwikkeld door ise Individuelle Software-Entwicklung GmbH, één van de grootste leveranciers op het gebied van gebouwautomatisering. “KNX is in Europa één van de belangrijkste standaarden voor gebouwautomatisering. Met onze ise smart app KNX kunnen gebruikers voortaan het gebouwbeheer koppelen aan het brede gamma van oplossingen van Axis Communications. We zijn erg tevreden met deze samenwerking en zijn benieuwd naar de gezamenlijke successen die we daarmee zullen boeken”, vertelt Detlef Boss, directeur van ise Individuelle Software-Entwicklung GmbH.

Dit geldt voor alle producten van Axis Communications die zijn gebaseerd op het AXIS Camera Application Platform (ACAP) en die communiceren via kabels.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!