Witold Kepinski - 25 mei 2016

AWS propageert migratie van workloads naar public cloud

Als het aan CTO Werner Vogels van Amazon Web Services (AWS) ligt, kunnen veel meer workloads snel en veilig in de publieke cloud draaien, uiteraard liefst in die van AWS. Denk hierbij aan analytics, storage, databases en virtuele machines (vm’s). Verlaat de on-premises omgevingen en kies volledig voor de AWS cloud. Een tussenstap zoals hybride cloud is niet nodig.

Dit was de boodschap van Vogels tijdens het drukbezochte AWS Summit in het NBC in Nieuwegein. Cloud geïnteresseerden, partners en concullega’s uit het hele land kwamen samen tijdens het drukbezochte AWS Summit. De parkeerplaatsen waren vrijwel overvol. De aanwezigen werden getrakteerd op een enthousiaste keynote van cto Werner Vogels en enkele cases van klanten.

Er werd tijd besteed aan enkele business cases. Gemiddeld duurt een migratie van on-premises naar een AWS cloud drie tot vijf jaar. General Electric (GE) heeft inmiddels 9000 workloads naar de AWS cloud gemigreerd en daardoor het aantal datacenters gereduceerd van 34 naar 4.

Secure

Ook FedEx, PostNL, Blendle en Randstad migreren delen naar de AWS cloud. Zo stuurt Blendle dagelijks 300.000 e-mails binnen 5 minuten naar leden vanuit de Amazon S3 cloud waar tienduizenden artikelen worden opgeslagen. Blendle maakt onder andere gebruik van AWS Lambda en Redshift. PostNL CISO Gerrie de Jonge kiest voor AWS omdat het meer veilig is. Gerhard van der Bijl van Wehkamp zet zijn customer data platform en website wehkamp.nl in de AWS cloud.

Dev & Test

AWS CTO Werner Vogels toonde voorbeelden hoe AWS toegevoegde waarde biedt. Bijvoorbeeld met Amazon Kinesis real-time steaming, die data verzamelt uit devices en browsers binnen AWS, en snel werkt met de S3 Transfer Accelerator in de AWS cloud. Ook kan de data snel worden geanalyseerd, zoals met de AWS data analytics toolbox. Verder ziet hij meer development & testing activiteiten in de AWS cloud waarmee klanten tot 75 procent aan kosten kunnen besparen.

Snowball

Vogels sprak verder over meer opslagcapaciteit in de AWS Snowball appliance waar bijvoorbeeld Philips gebruik van maakt (Lees meer hierover op de Snowball 80T Device & S3 Transfer Acceleration blog). Verder is de cold storage van Amazon EBS uitgebreid met Magnetic Disk EBS volumes die een een doorvoersnelheid hebben van 500MB/s (lees meer over EBS op deze blog).

Interxion en Equinix

Verder wordt er gemeld dat AWS Direct Connect door meer datacenterdienstverleners, zoals Interxion en Equinix AM3, wordt gebruikt waarmee klanten de mogelijkheid hebben om private verbindingen te realiseren tussen Amazon Web Services en hun IT-infrastructuur op locatie met behulp van connectiviteitspartners.

AWS Partner Network

Tijdens de AWS Summit was er een drukbezochte AWS Partner Network beurs waar tal van partijen stonden zoals Palo Alto Networks, Trend Micro, Datadog, Okta, Splunk, Rackspace, Euinix, Senta, Cloudreach, Cloudmasters, GitHub, New Relic, NordCloud, InQdo, Megaport, CloudCheckr en Oblivion. Er werd volop genetwerkt en hoe partners en AWS-klanten kunnen voorzien van specifieke oplossingen, “AWS is een instituut binnen de ICT business geworden”, zo zegt een enthousiaste bezoeker.

Lees hier alle slides en presentaties van de AWS Summit 2016.

Door: Witold Kepinski

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!