Witold Kepinski - 24 augustus 2016

Sophos Email beveiligt MS Office 365, Exchange 2013 en Google Apps for Work

Sophos Email is nu beschikbaar voor het cloudgebaseerde Sophos Central managementplatform. Klanten en partners kunnen nu hun emailbeveiligingsoplossing naast Sophos’ endpoint, mobile, web en draadloze beveiligingsproducten gebruiken vanaf een eenvoudig te gebruiken console. Sophos Email biedt beveiliging voor emailapplicaties van toonaangevende providers als MS Office 365, MS Exchange 2013 en Google Apps for Work. 

Volgens een recentelijk onderzoek dat door Sophos is uitgevoerd* gebruiken steeds meer bedrijven cloudgebaseerde e-mail voor zowel infrastructurele en beveiligingsdiensten; 38 procent gebruikt het als voornaamste e-mailplatform en 43 procent gebruikt een cloudgebaseerde dienst voor e-mailbeveiliging. De populairste cloudgebaseerde dienst is Office 365, maar beveiliging is een voornaamste zorg voor de deze gebruikers. 50 procent is het erover eens is dat third party beveiligingsoplossingen noodzakelijk zijn voor de uitbreiding van Office 365-beveiliging. Ramsomware, verdachte bijlagen, kwaadwillende URL’s, virussen en phishing worden beschouwd als de top-vijf dreigingen, met meer dan 50 procent van alle respondenten die hier heel bezorgd over is. Ondanks de erkenning van deze ‘e-maildreigingen’ geeft meer dan een kwart van de ondervraagden toe zelden of nooit hun e-mailbeveiligingsbeleid te bekijken om zo mailen veiliger te maken. 

“E-mail is hét aflevermechanisme voor cybercriminelen die allerlei bedrijven willen aanvallen met diverse dreigingen. We horen dat phishing, ransomware en zelfs spam vaak de bescherming in de cloudmaildiensten omzeilen”, zegt Bryan Barney, senior vice president en general manager van de Network Security Group bij Sophos. “Channelpartners en IT-afdelingen hebben gespecialiseerde beveiligingsoplossingen nodig omdat zij bang zijn dat verkopers van e-mailsystemen de snelle ontwikkelingen binnen het dynamische dreigingslandschap niet kunnen bijhouden. Beveiliging binnen cloudgebaseerde e-mailpakketten is helaas niet genoeg voor bedrijven die een heuze uitdaging hebben in het voorkomen van malicious en verdachte e-mailcontent die hun netwerk wil binnendringen.” 

Sophos Email is een cloudgebaseerde, beveiligde e-mail gateway die bewust is gebouwd om de beveiliging van het zakelijk e-mailverkeer een boost te geven. Het omvat de onderscheiden Sophos-engine additionele e-mail beveiligingstechnologieën, waaronder agressieve contextspecifieke heuristics (CXMail) die door SophosLabs zijn gebouwd en onderhouden. De CXMail-familie van detectiestrategieën zijn ontworpen om dreigingen als ransomware te stoppen die voornamelijk via e-mail worden gebruikt. De toevoeging van de beveiligde e-mail gateway aan Sophos Central integreert de technologie van Reflexion Networks, het bedrijf dat Sophos in juni 2015 heeft overgenomen. 

“Office 365 is als e-mailoplossing zeer populair bij onze klanten”, zegt Shawn Mendel, directeur van Engineering Services, Earthbend en tevens Sophos-partner. “Desondanks krijgen we vaak vragen van IT-administrateurs die niet overtuigd zijn van de ingebouwde beveiligingsoplossing. De mogelijkheid van Sophos Email om ransomware tegen te houden is essentieel. Ondanks reguliere trainingen openen medewerkers nog steeds e-mails en kunnen zo slachtoffer worden van phishing. Het cloudgebaseerde managementdashboard maakt het voor mijn team mogelijk om sneller en gemakkelijker settings te configureren en accounts toe te voegen.” 

Sophos Email wordt beheerd vanaf Sophos Central waar het dashboard partners en Managed Service Provers (MSP’s) toestaat om settings te controleren en te configureren, licenties te distribueren, nieuwe klanten toe te voegen en real-time in alle klantenactiviteiten toegang te krijgen. Op het scherm zijn alles Sophos Central-diensten zichtbaar die klanten gebruiken. Hierdoor zijn cross- en upsell-mogelijkheden goed zichtbaar en kunnen partners hun omzet laten stijgen.

* Sophos en Spiceworks hebben meer dan 600 leden van het de IT-gemeenschap ondervraagd in augustus 2006. Meer details:https://blogs.sophos.com/it-pros-are-worried-about-email-security-says-survey.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!