Witold Kepinski - 16 september 2016

Sophos Intercept X endpoint security beschermt organisaties

Sophos lanceert Intercept X, een nieuwe next-generation endpoint security-oplossing die zero-day malware, onbekende exploits en stealth attacks tegenhoudt. Daarnaast omvat Intercept een geavanceerde anti-ransomware feature die tot nu toe onbekende ransomware in luttele seconden opspoort. Sophos Intercept X is inzetbaar naast eender welke bestaande endpoint securitysoftware waarmee huidige endpointbescherming een boost krijgt in tegenhouden van corrupte code voordat deze kan toeslaan. 

Sophos Intercept X combineert vier kritische security-componenten die IT-beheerders mogen verwachten van next-generation endpoint beveiliging:

1. Signatureless Threat en Exploit Detection: biedt geavanceerde exploit preventie door zich te richten op veel voorkomende technieken die hackers gebruiken in plaats van te kijken naar file scanning bij bekende dreigingen. Beschermt applicaties tegen patient-zero, zero-day, drive-by-downloads en memory-resident-aanvallen. 

2. CryptoGuard: biedt simpele en gebruiksvriendelijke bescherming tegen alle vormen van ransomware. Voorkomt spontane, ongeoorloofde versleuteling van data en draait veranderingen eenvoudig terug. 

3. Root Cause Analytics: biedt een begrijpelijke visualisatie van dreigingen en laat onder andere zien waar de aanval binnenkwam, waar die is gestopt, wat het allemaal heeft geraakt en biedt advies in de te nemen vervolgstappen.

4. Sophos Clean: geavanceerde detectie en opruiming van malware die andere oplossingen mogelijk hebben gemist. Verwijdert alle sporen van infectie en achtergelaten malware bits. 

“Sophos is een next-generation securitybedrijf dat zich aan de voorkant van de industrie begeeft. Sophos begrijpt het dreigingslandschap, veranderende zakelijke behoeften en de uitdagingen waarmee klanten te maken hebben. Door big data analyses te gebruiken in combinatie met de dreigingspatronen, aanvalsvectoren en criminele motivaties hebben we Intercept X van de grond af aan kunnen opbouwen. Op deze manier kunnen we corrupt gedrag herkennen en potentiële aanvallen tegenhouden zonder de noodzaak van updates of signatures”, zegt Dan Schiappa, senior vice president van Enduser Security Group bij Sophos. “IT-professionals weten dat er geen enkele entiteit is die alle aanvallen kan tegenhouden. Daarom hebben we Intercept X ontwikkeld dat verschillende technieken voor snellere identificatie en respons combineert en die centraal worden gecoördineerd om zo IT-beheerders te ondersteunen zonder de noodzaak van een gespecialiseerde security staff.” 

Ontwikkeld als een belangrijk component binnen Sophos’ synchronized security-strategie is Intercept X uitgerust met Security Heartbeat om zo threat intelligence te delen met Sophos’ next-generation XG Firewall en SafeGuard Encryption-oplossingen voor een gecoördineerde en automatische aanvalsrespons. Het product kan worden geïnstalleerd en op afstand worden beheerd via Sophos Central, de cloudgebaseerde managementconsole. Hiermee kunnen beheerders settings controleren en configureren, licenties distribueren, nieuwe endpoints toevoegen en alle activiteiten nagaan.

Sophos Intercept X is per heden beschikbaar. Een gratis trialperiode is beschikbaar via de Sophos Intercept X-pagina. Partners kunnen de SophosPartner-website raadplegen voor aanvullende informatie.

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!