Redactie - 19 september 2016

Barracuda Backup 6.3 biedt nieuwe agent sterke support voor publieke cloud

Barracuda Backup 6.3 biedt nieuwe agent sterke support voor publieke cloud image

Barracuda introduceert verschillende verbeteringen binnen zijn productreeks Barracuda Backup. Deze zorgen voor snellere back-up- en herstelprestaties en combineren verbeterde ondersteuning voor publieke clouds met een hogere beschikbare opslagcapaciteit.

Barracuda Backup versie 6.3 biedt organisaties verbeterde prestaties, zodat ze hun data efficiënter kunnen beschermen met één oplossing, of deze gegevens nu in fysieke, virtuele of Office 365 SaaS-omgevingen liggen opgeslagen. Deze kersverse verbeteringen zijn beschikbaar voor gebruikers van fysieke en gevirtualiseerde Barracuda Backup-apparaten met een geldig abonnement. Ze verhogen de snelheid van back-ups en verkorten de herstelprocedures. Dit is met name belangrijk vanwege de toenemende kans op ransomware-aanvallen en gegevensdiefstal. Volgens een enquête door Osterman Research gaf maar liefst 49,4 procent van alle ondervraagde bedrijven aan dat ze de afgelopen 12 maanden door één of meer ransomware-aanvallen waren getroffen. De combinatie van een volledige back-up en een effectief bewaarbeleid biedt organisaties de mogelijkheid om snel te herstellen van een ransomware-aanval zonder losgeld te hoeven betalen aan de cybercriminelen die de encryptiesleutels voor hun bedrijfskritische data in handen hebben.

Verbeterde disaster recovery dankzij snel en efficiënt gegevensherstel

Barracuda Backup versie 6.3 biedt klanten een snelle en efficiënte manier om gegevens te herstellen. De verbeteringen in deze release verhogen de back-upsnelheden en herstelprestaties met een factor 1,5 of 2 in het geval van grote bestanden. In het geval van back-ups van file servers met miljoenen kleine bestanden met behulp van de Barracuda Backup Agent wordt zelfs een factor 3 gehaald. Barracuda Backup biedt gebruikers de flexibiliteit om op images gebaseerde back-up procedures uit te voeren met de mogelijkheid van direct herstel van virtuele servers met LiveBoot. De Barracuda Backup Agent zorgt voor fijnmazig herstel van bestanden en applicaties en voegt multi-streaming toe aan de bestaande herstelopties voor physical-to-physical (P2P)-, physical-to-virtual (P2V)- of virtual-to-virtual (V2V)-scenario’s. Gebruikers kunnen daarnaast profiteren van het nieuwe queuing-systeem van Barracuda Backup, dat aanzienlijk snellere replicatieprestaties biedt voor omgevingen met hoge transactievolumes en grote hoeveelheden gerepliceerde wijzigingsgegevens.

Uitgebreide ondersteuning voor de cloud – Office 365 en Amazon Web Services

Barracuda blijft nieuwe cloud-oplossingen afleveren. Voor organisaties die de overstap hebben gemaakt naar Microsoft Office 365 of van plan zijn dit te doen, heeft het zijn oplossing Barracuda Cloud-to-Cloud Backup for Office 365 verbeterd met incrementele back-ups. Barracuda Backup biedt gebruikers daarnaast flexibele ondersteuning voor hun behoeften op het gebied van gegevensopslag met de introductie van mogelijkheden voor integratie met publieke clouds. Gebruikers met een Barracuda Cloud Storage-abonnement kunnen Offsite Vaulting inzetten voor langdurige opslag tot zeven jaar. Organisaties die behoefte hebben aan langere bewaarperioden of ondersteuning voor externe opslag kunnen een beroep doen op de Barracuda Backup Export Tool, die de mogelijkheid biedt om data op te slaan op een externe schijf of op tape in de lokale omgeving. Beheerders van Barracuda Backup hebben nu ook de mogelijkheid om data te exporteren naar gevirtualiseerde tapes in AWS Simple Storage Service (S3) of Glacier voor archivering met de AWS Storage Gateway VTL.

Prijzen van Barracuda Backup en capaciteitsuitbreiding

Met deze nieuwe release heeft Barracuda de prijs van een aantal Barracuda Backup-modellen verlaagd en tegelijkertijd hun opslagcapaciteit verhoogd. De Barracuda Backup 990 biedt nu 33 procent meer bruikbare opslagcapaciteit: 48 TB ten opzichte van de eerdere 36 TB. Het opgewaardeerde apparaat is per direct beschikbaar. Bestaande gebruikers met een Instant Replacement-abonnement kunnen hun huidige model opwaarderen door de hardware te vervangen. Klanten met een doorlopend Instant Replancement-abonnement komen elke vier jaar in aanmerking voor gratis hardwarevervanging. Verder zijn de catalogusprijzen voor de Barracuda Backup 995- en 1090-apparaten en overeenkomstige abonnementen verlaagd.

“De Barracuda Backup-apparaten bieden klanten een eenvoudige manier om hun data te beschermen met één oplossing, terwijl onze Energize Updates- en Instant Replacement-abonnementen hen laten profiteren van de laatste technische verbeteringen”, aldus Rod Mathews, senior vice president en directeur Data Protection bij Barracuda. “We hebben diverse verbeteringen in deze release doorgevoerd om de prestaties en functionaliteit van de bestaande systemen van onze klanten sterk te optimaliseren. Of klanten nu hun disaster recovery-plannen willen verbeteren, de back-upsnelheden willen verhogen of hun publieke cloud-iniatieven willen uitbreiden; Barracuda Backup vereenvoudigt het proces met innovatieve technologie die veilig, gebruiksvriendelijk en betaalbaar is, ongeacht het toepassingsscenario.”

Prijzen en beschikbaarheid

Barracuda Backup versie 6.3 bevindt zich in de early availability (EA)-fase en zal in de herfst verkrijgbaar zijn voor gebruikers met een geldig abonnement. Organisaties die geinteresseerd zijn in de huidge EA-versie kunnen voor meer informatie contact opnemen met een Barracuda solution provider of vertegenwoordiger van Barracuda. De nieuwe catalogusprijzen voor de Barracuda Backup 995 en 1090 zien er als volgt uit: het Barracuda Backup 995-apparaat met 72 TB aan bruikbare opslagcapaciteit is verkrijgbaar vanaf 72.249 euro voor het apparaat en 12.949 euro voor een Energize Updates-abonnement van één jaar. De Barracuda Backup 1090 met 112 TB aan bruikbare opslagcapaciteit is verkrijgbaar vanaf een catalogusprijs van 113.119 euro voor het apparaat en 20.349 euro voor een Energize Updates-abonnement van één jaar. Gebruikers van het fysieke Barracuda Backup-apparaat kunnen replicatie naar de Barracuda Cloud aanschaffen in stappen van 200 GB of kiezen voor een Unlimited Cloud Storage-abonnement zonder meting van het opslagverbruik. Abonnementen voor de gevirtualiseerde Barracuda Backup Vx zijn verkrijgbaar vanaf een catalogusprijs van 499 euro per socket per jaar of per server per jaar. Replicatie naar de Barracuda Cloud voor Barracuda Backup Vx is beschikbaar vanaf een catalogusprijs van 849 euro per TB per jaar. Dit omvat inline deduplicatie en compressie bij zowel de bron als op de bestemming, en gegevensredundantie tussen of binnen de geografisch verspreide datacenters van Barracuda.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!