Witold Kepinski - 21 september 2016

Oracle introduceert vernieuwd IaaS aanbod

Oracle introduceert tijdens OpenWorld een vernieuwd Infrastructure-as-a-Service-aanbod (IaaS). Hieronder vallen onder meer snelle bare metal-cloudservers die het opnemen tegen de grote cloudaanbieders zoals AWS en Azure. De nieuwe toevoegingen aan het Oracle Cloud Platform stellen volgens Oracle klanten in staat het beste te halen uit zowel multi-tenant als single-tenant omgevingen. Deze nieuwe toevoegingen zijn Oracle Bare Metal Cloud Services, Oracle Ravello Cloud Service, Oracle Container Cloud Service en uitbreidingen van bestaande Oracle Cloud-diensten.

Hoewel de business-voordelen van de public cloud steeds duidelijker worden, hebben volgens de visie van Oracle organisaties veel zorgen over performance, beveiliging en beheer. Daardoor kunnen ze niet simpelweg afscheid nemen van hun bestaande IT-middelen en alle workloads verplaatsen naar een multi-tenant-cloudomgeving. De nieuwste uitbreidingen van Oracle’s IaaS-portfolio helpen organisaties deze uitdaging aan te gaan dankzij de mogelijkheid de voordelen van de cloud te benutten en tegelijkertijd de vele voordelen van een bedrijfsdatacenter te behouden.

Bare Metal Cloud Services 

Oracle Bare Metal Cloud Services vormen een zeer schaalbaar public-cloudaanbod dat bare metal-cloudservers in een volledig gevirtualiseerde netwerkomgeving omvat. De innovatieve, nieuwe diensten leveren een hoog presterend Database-as-a-Service, netwerk block storage, object storage en VPN-connectiviteit. Daarnaast bieden Oracle Bare Metal Cloud Services een veilig, private, hoog presterend, software-defined Virtual Cloud Network (VCN), waarmee klanten Oracle Bare Metal Cloud Services kunnen beschouwen als veilige en elastische uitbreiding van hun on-premise-netwerk. Bovendien maximaliseren Oracle Bare Metal Cloud Services netwerkdoorvoer dankzij een directie verbinding tussen compute en storage nodes.

De lokale implementatie van Oracle Bare Metal Cloud Services bestaat uit drie volledig foutonafhankelijke beschikbaarheidsdomeinen, wat klanten volgens de leverancier in staat stelt zeer duurzame cloudapplicaties met hoge prestaties te bouwen. Oracle Bare Metal Cloud Services werkt naadloos samen met bestaande Oracle Cloud Platform-oplossingen, die klanten helpen bedrijfskritische applicaties te bouwen die profiteren van beschikbare diensten in de Oracle Cloud.

De Oracle Bare Metal Services zijn gebouwd op basis van een moderne datacenter-, netwerk- en serverinfrastructuur. Ze zijn ontworpen met een fundamenteel andere aanpak ten aanzien van cloudplatformontwikkeling die klanten keuzemogelijkheid en flexibiliteit geeft op hun route naar de cloud. Hieronder vallen ultra-dense compute-servers die de beste performance voor enterprise workloads in de sector bieden, evenals de hoogste IOPS en de storageservers met de grootste bandbreedte die beschikbaar zijn in het huidige public-cloudaanbod. Daardoor kunnen klanten van Oracle tien keer de doorvoer en IOPS halen van het beste aanbod in concurrerende clouds, tegen een lagere prijs. Naast hoge prestaties, door de software niet te laten draaien op compute-hosts, is Oracle in staat potentiële punten te verminderen en de best mogelijke beveiliging te leveren die beschikbaar is in de cloud.

Container Cloud Service

Oracle breidt het Oracle Cloud Platform verder uit met de aankondiging van Oracle Ravello Cloud Service, de algemene beschikbaarheid van Oracle Container Cloud Service en verschillende grote verbeteringen van bestaande Oracle IaaS-oplossingen.

Oracle Ravello Cloud Service is de eerste clouddienst in de branche die organisaties in staat stelt om VMware- en Kernel-based Virtal Machine-workloads (KVM) te laten draaien in de public cloud zonder veranderingen. Met Oracle Ravello Cloud Service kunnen klanten VMware native laten draaien in een public cloud zonder dat VM-conversie, applicatiereconfiguratie of netwerkveranderingen nodig zijn. Het is ook de enige dienst in de branche die grote ondernemingen volledige L2- en L3-netwerkflexibiliteit in de public cloud biedt.

Oracle Container Cloud Service biedt organisaties een Docker-compatibele manier om applicatiestacks met één klik te implementeren. Mogelijkheden voor registratie-integratie, bedrijfsbrede applicatie-orkestratie en mogelijkheden voor applicatieplanning en diensten schalen, maken de Oracle Container Cloud Service een unieke en aantrekkelijke optie voor cloudontwikkelaars.

Oracle FastConnect – Standard- en Partner-edities

Oracle introduceerde ook Oracle FastConnect – Standard- en Partner-edities – dat klanten helpt hun datacenter betrouwbaar en veilig met de cloud te verbinden. Met de toevoeging van Oracle FastConnect biedt Oracle nu een aantal van de breedste connectiviteits- en peering-opties die beschikbaar zijn in de branche, waaronder IPsec VPN voor eenvoudige set-up, MPLS om bestaande bedrijfsnetwerken te verbinden en FastConnect voor snel peering.

Oracle Cloud Platform-oplossingen ondersteunen nu ook Oracle MySQL Cloud Service, Oracle Big Data Cloud Service en Oracle Event Hub Cloud Service, naast de unieke ondersteuning voor Oracle’s bestaande Platform-as-a-Service-aanbod.

Virtual Cloud Network (VCN)

“Nu steeds meer grote ondernemingen gebruikmaken van de cloud, willen ze een eenvoudige, probleemloze manier om hun grote, complexe IT-infrastructuren naar de cloud te migreren, en willen ze de beveiligings- en beheeropties die hun IT-team al kent”, zegt Thomas Kurian (foto), president productontwikkeling van Oracle. “De nieuwste toevoegingen aan het Oracle Cloud Platform stellen organisaties in staat hun bestaande middelen probleemloos te verbinden met de Oracle Cloud met Virtual Cloud Network (VCN) en te kiezen uit uiteenlopende compute-diensten, waaronder bare metal, virtual machines en engineered systems alsof ze onderdeel zijn van hun eigen datacenter.”

“Het is ons streven om het voor onze klanten eenvoudiger te maken om cloudapplicaties te bouwen met DataStax Enterprise – DSE – met het meest geoptimaliseerde cloudinfrastructuurplatform”, zegt Matt Rollender, vicepresident cloud, OEM en channels bij DataStax in een statement. “DSE-clusters implementeren in de Oracle Bare Metal Cloud was eenvoudig en zorgde voor indrukwekkende performance en zeer lage latency-response-tijden, wat voor veel klanten een vereiste is. We zijn verheugd ons partnership met Oracle Cloud te verstevigen, zodat we onze klanten een distributed database-oplossing kunnen bieden waarmee ze wereldwijd responsive en slimme cloudapplicaties bouwen die op grote schaal realtime waarde leveren.”

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!