Witold Kepinski - 26 september 2016

Verizon koopt LED IoT specialist Sensity Systems

Verizon heeft een overeenkomst getekend voor de overname van Sensity Systems, een niet-beursgenoteerd bedrijf met een hoofdkantoor in Sunnyvale, Californië.

Met deze overname wil Verizon zijn productaanbod uitbreiden met toonaangevende smart city-oplossingen. Deze oplossingen zullen worden ondersteund door het Internet of Things (IoT)-platform ThingSpace van Verizon. Het bedrijf kan steden en gemeentes hierdoor beter helpen met het stimuleren van de lokale economie, het vergroten van de betrokkenheid van burgers en het realiseren van duurzaamheidsinitiatieven.

De voorwaarden van de overnameovereenkomst zijn niet bekendgemaakt. De overnametransactie zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2016 worden voltooid. Dit is afhankelijk van de goedkeuring door de relevante toezichthouders.

In het kader van de overname trad Weil, Gotshal & Manges LLP op als juridisch adviseur van Verizon. Pagemill Partners fungeerde als financieel adviseur van Sensity, terwijl Fenwick & West LLP het bedrijf van juridisch advies voorzag.

Verizon meldt een breed scala aan verbonden en intelligente oplossingen ontwikkeld voor onder meer parkeerfaciliteiten, stadsverlichting, verkeersbeheer en beveiliging. Deze oplossingen verbeteren de leefbaarheid, veerkracht en openbare veiligheid van lokale gemeenschappen. De Smart Communities-organisatie van Verizon, die deel uitmaakt van zijn IoT-divisie, vereenvoudigt daarnaast de ontwikkeling van IoT-applicaties via het platform ThingSpace.

Sensity Systems haakt in op de overstap naar LED-verlichting, een proces dat de komende jaren wereldwijd vier miljard lampen zal omspannen, met de ontwikkeling van een razendsnel sensorgebaseerd multi-service IoT-platform. Sensity heeft momenteel 42 smart city-implementaties in alle delen van de wereld verzorgd via zijn partnernetwerk. Deze helpen mensen die verantwoordelijk zijn voor stadsfaciliteiten en straatverlichting om voor energie-efficiëntie en kostenbesparingen te zorgen en bij te dragen aan de realisatie van doelstellingen op het gebied van openbare veiligheid, het beheer van parkeerfaciliteiten, asset management en analyses. Het World Economic Forum, dat ‘s werelds meest innovatieve bedrijven uitlicht, heeft Sensity uitgeroepen tot ‘Technology Pioneer’, aldus Verizon.

WK

Doe mee met Dutch IT Cloud Survey 2023 BW vierkant tot 31 mei 2023 Trend Micro BW week 20 rm 23-2023
ALSO CTV BW 23-05-2023 t/m 30-05-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!