Wouter Hoeffnagel - 18 oktober 2016

Trend Micro past machine learning toe in nieuwe beveiligingsoplossing

Trend Micro, leverancier van cybersecurity-oplossingen, introduceert XGen endpoint security. Dit nieuwe aanbod wordt aangedreven door de XGen blend van cross-generatie threat defense-technieken die op een intelligente manier de juiste technologie op het juiste moment toepassen. Dit zorgt volgens het bedrijf voor effectievere en efficiëntere bescherming tegen een groot aantal bedreigingen.

Endpoint security is de afgelopen 25 jaar enorm veranderd. Vroeger hadden we alleen te maken met vervelende malware of spam. De florerende ondergrondse hacker-economie en het alsmaar veranderende IT-landschap met onvoorspelbaar gedrag van gebruikers, hebben gezorgd voor een exponentiële groei in geavanceerde bedreigingen zoals phishing, gerichte aanvallen, mobiele malware en ransomware. Een recente ransomware-aanval was in staat tot wel 100.000 computers per dag te vergrendelen. Deze dynamische uitdagingen, gecombineerd met het grote aantal aanvallen en het feit dat er dagelijks meer dan 500.000* nieuwe dreigingen bij komen, maken het moeilijker dan ooit om goed beschermd te blijven.

Applicatiebeheer, exploit prevention, gedragsanalyse en machine learning
Trend Micro speelt hierop in door geavanceerde technieken in te zetten. Door gebruik te maken van bewezen methodes om goedaardige data en bekende bedreigingen te identificeren kunnen technieken zoals applicatiebeheer, exploit prevention, gedragsanalyse en machine learning sneller en accurater kunnen optreden tegen onbekende dreigingen. Trend Micro stelt de eerste partij te zijn die high-fidelity machine learning toepast in zijn aanpak, waarbij het bestanden voor en tijdens het uitvoeren analyseert. Daarbij maakt het gebruik van ‘noise cancellation’-functies zoals census checking en whitelisten voor het reduceren van false positives.

“Met de naam XGen benadrukken we de cross-generatie technologie die aan de basis staat van onze aanpak. Deze aanpak is gebouwd op basis van jarenlange ervaring en biedt klanten betere beveiliging tegen het toenemende aantal dreigingen waar ze mee te maken krijgen”, zegt Eva Chen, chief executive officer van Trend Micro. “We maken al jaren gebruik van machine learning als onderdeel van onze global threat intelligence, het Smart Protection Network. We zetten nu een volgende stap door ‘high fidelity’ machine learning toe te voegen aan onze blend van beschermingstechnieken zodat we meer geavanceerde dreigingen, zoals ransomware kunnen aanpakken. Andere aanbieders, inclusief nieuwe ‘next gen’ endpoint security-bedrijven bieden slechts één of twee one-size-fits-all beschermingstechnieken.”

Beschikbaarheid
XGen endpoint security is per direct beschikbaar als onderdeel van de Trend Micro Smart Protection Suites. Deze suites bieden een aantal geïntegreerde endpoint-, e-mail- en web gateway-beveiligingsmogelijkheden die gebruikers bij hun dagelijks werk beschermen. Ze bieden IT centraal inzicht en beheer waardoor er meer tijd is om te reageren.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!