Witold Kepinski - 03 november 2016

Cisco CEO Chuck Robbins belicht IoT business kansen

Cisco CEO Chuck Robbins belicht IoT business kansen image

Cisco partners kunnen zich meer focussen op de kansen die Internet of Things biedt. Dit zegt Cisco ceo Chuck Robbins op de Cisco Partner Summit 2016 die in San Francisco wordt gehouden. Er zijn meer dan 2000 partners aanwezig, waaronder enkele tientallen Nederlandse top partners zoals distributeurs, VARs en service providers. Het event sluit aan op de jaarlijkse sales kick off.

Chuck Robbins zegt dat IoT kansen biedt omdat we in een verbonden wereld leven, een 'connected world'. Dat zij niet alleen pc's en mobiele devices maar ook vaker meer auto's en machines die met elkaar communiceren (machine to machine). Of point of sale (pos) locaties, geldmachines en zonnepanelen. Daar passen IoT oplossingen van Cisco en van derde partijen prima in.

Liften

IoT is geen trend meer, het gebeurt dagelijks in de praktijk zo luidt de boodschap van Robbins. Steeds meer organisaties kunnen meer efficiency halen met IoT services zoals locatie-gebaseerde analytics of beheer van verkeer in steden of liften in gebouwen. Volgens Robbins hebben klanten behoefte aan diensten en producten die concrete resultaten opleveren. Een uitgelezen kans voor Cisco partners, want de leverancier verkoopt voor 90 procent indirect. 

Partnerships

Robbins verwacht de komende 5 tot 10 jaar nog meer technologische veranderingen die zo zijn impact hebben op de business, mensen en maatschappij. Dat biedt uitdagingen en ook veel kansen. Het is daarom van belang dat partners en Cisco nauw samenwerken zo benadrukt Robbins die eerder nauw betrokken was bij de Cisco partner organisatie. Hij koestert zijn partners zo benadrukt Chuck Robbins. "Partnerships matter".

Door: Witold Kepinski

Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!