Witold Kepinski - 10 november 2016

Orange Business Services biedt Network as a Service via Easy Go Network

Als eerste stap in zijn Network as a Service (NaaS)-strategie lanceert Orange Business Services Easy Go Network, dat gevirtualiseerde netwerkfuncties (VNF) biedt, gebaseerd op SDN-technologie. De dienst zal tegen het einde van 2016 in 75 landen beschikbaar zijn en is uitvoerig getest met klanten tijdens een proefperiode van een jaar.

Met Easy Go Network kunnen bedrijven direct hun filialen voorzien van virtuele netwerkfuncties (VNF) met volledig digitale zelf-service bestelmogelijkheden, klantenservice en rapportagefuncties via een gebruiksvriendelijke portal. De dienst omvat een plug-and-play-router bij het filiaal, wat meer flexibiliteit en een snelle inzet garandeert. Netwerkfuncties zijn nu binnen een paar minuten op locatie beschikbaar.

Door deze gevirtualiseerde aanpak hoeft de CIO zich minder zorgen te maken over het netwerk en kan hij zich meer richten op de eindgebruikerservaring, zo beweert Orange. Met Easy Go Network kunnen zij sneller en meer geautomatiseerd nieuwe digitale diensten introduceren en een consistente wereldwijde eindgebruikerservaring realiseren. De service wordt aangeboden via een maandcontract, en is daardoor echt on demand en flexibel.

Typische klanten voor Easy Go Network zijn multinationale retailers die snel en betaalbaar nieuwe locaties willen openen, zoals lokale vestigingen of pop-up stores. Easy Go Network stelt hen in staat om extra sites of optionele gevirtualiseerde services toe te voegen in minder dan vijf minuten. Bedrijven krijgen volledig inzicht in het netwerkgebruik en kunnen met één klik het beveiligingsbeleid handhaven voor alle sites. Hun medewerkers zijn direct verbonden met de site en klaar om in contact te treden met hun klanten.

Fortinet

Easy Go Network past een virtuele, aanpasbare enterprisefirewall toe op basis van Fortinet Security Fabric-technologie. Door de samenwerking met Fortinet kan Easy Go Network volledige, gevirtualiseerde beveiligingsfuncties bieden, waaronder geïntegreerde applicatiecontrole, preventie tegen binnendringing, filteren van webcontent, spyware-preventie en verdediging tegen kwaadaardige software.

Extra virtuele functies van een selecte groep leveranciers, waaronder applicatie-optimalisatie en WiFi-beheer, staan gepland voor lancering in 2017.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!