Witold Kepinski - 15 november 2016

Bechtle AG zet met sterk derde kwartaal succesvolle koers voort

Bechtle AG heeft haar succesvolle koers ook in het derde kwartaal van 2016 voortgezet. De omzet steeg van juli tot september met 6,4 procent naar 730 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (EBIT) steeg met 5,9 procent naar 35,2 miljoen euro. Het resultaat voor belastingen kon met 9,4 procent toenemen en bedroeg 36,3 miljoen euro. De EBT-marge klom daarmee naar 5,0 procent (vorig jaar: 4,8 procent). Bechtle had op 30 september 2016 in totaal 7.645 medewerkers in dienst. Dat zijn 491 werknemers respectievelijk 6,9 pricent meer dan vorig jaar.

"Wij zijn zeer tevreden met de gang van zaken in het derde kwartaal. Beide segmenten hebben in het binnen- en buitenland bijgedragen aan de groei van het concern, wat ons ook voor het hele jaar optimistisch stemt", zegt Thomas Olemotz (foto), CEO Bechtle AG.

Bovengemiddelde resultaatgroei bij dienstverlening

Het segment IT-systeemhuis & managed services vergrootte de omzet met 6,0 procent naar 495,5 miljoen euro. De groei werd op een breed front gedragen door een stabiele vraag bij klanten zowel naar traditionele systeemhuis-services alsook naar dienstverlening rondom moderne ITinfrastructuur zoals toepassingsoplossingen evenals managed en cloud services. Het bedrijfsresultaat binnen het segment nam in het derde kwartaal van 2016 bovengemiddeld toe met 14,6 en steeg naar 23,3 miljoen euro. De EBIT-marge bedraagt 4,7 procent (vorig jaar: 4,3 procent).

E-commerce met duidelijke omzetstijging

In het segment IT e-commerce steeg de omzet in de berichtperiode met 7,3 pocent naar 234,5 miljoen euro. De binnenlandse vennootschappen groeiden bijzonder sterk. Zij verhoogden hun omzet met 8,1 procent naar 69,7 miljoen euro. De andere 13 Europese landen groeiden met 6,9 naar 164,8 miljoen euro. Het EBIT liep echter met 1 miljoen euro terug. Dit wordt beïnvloedt door de verhoogde kostenbasis met het oog op de toekomstige groei. De marge ligt desondanks bij een zeer goede 5,1 procent, aldus Olemotz.

Jaarprognose verhoogd

Bechtle gaat na het goede verloop van de eerste negen maanden van 2016 nog steeds ervan uit dat het in maart 2016 geformuleerde doel, een duidelijke omzet- en resultaatgroei voor het totale jaar, bereikt wordt. De directie verhoogt de oorspronkelijke prognose om de EBTmarge op het niveau van vorig jaar te houden. Het is Bechtle in het verloop van het jaar voortdurend gelukt om de marge vooral in het segment IT-systeemhuis & managed services merkbaar te vergroten. Bovendien leidde een groot voorschot in het derde kwartaal tot een positief eenmalig effect ter hoogte van 1,3 miljoen euro dat zich in het financieel resultaat laat zien. De directie gaat tegen deze achtergrond uit van een lichte stijging van de EBT-marge voor het hele jaar 2016. "De resultaatontwikkeling lag tot nu toe in het verloop van het jaar boven onze verwachtingen. Vooral in het segment IT-systeemhuis & managed services liggen wij duidelijk boven het vorig jaar, zodat wij een lichte EBT-margestijging ook binnen het concern als realistisch beschouwen. Voorwaarde daarvoor is echter dat de conjuncturele randvoorwaarden in het vierde kwartaal intact blijven en er geen knelpunten zijn bij de productiecapaciteit van de fabrikanten tegen het einde van dit jaar“, aldus Thomas Olemotz.

WK

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!