Redactie - 05 januari 2022

Wie wint de Channel Manager of the Year Award?

Wie wint de Channel Manager of the Year Award? image

Eelco Wanders, Diane Sestig, Willem van den Nieuwenhuijzen en vorig jaar Rob de Bruin; de lijst met winnaars van de Dutch IT-channel Award voor Channel Manager (of Personality) of the Year is een indrukwekkende opsomming. Wie is dit jaar de meest geroemde channel manager in de Nederlandse IT-branche?

De genomineerden in deze categorie zijn:

Aidan van Nes is sinds mei 2020 Channel Business Manager NEUR bij het Amerikaanse softwarebedrijf SentinelOne. Hij is onder meer genomineerd omdat hij uitstekend kan schakelen tussen partners, zo lezen we in de toelichtingen. Hij gaf bijvoorbeeld een flinke boost aan de samenwerking tussen SentinelOne en Protinus IT, waardoor het speelveld van laatstgenoemde partij aanzienlijk breder werd. Aidan van Nes, die vóór SentinelOne werkte bij onder andere de softwarebedrijven AppSense en Ivanti, zegt waar het op staat, komt afspraken na en wordt gewaardeerd om zijn betrokkenheid, bereikbaarheid, eerlijkheid en passie. 'Van Nes geeft partners het gevoel écht belangrijk te zijn', klinkt het lovend.

Arjan Boll werkt sinds 2013 bij Sophos. Sinds 2017 bekleedt hij de functie van Senior Channel Account Executive bij deze Britse leverancier van IT security. Collega's en partners noemen hem een echte professional in channel sales, met de kwaliteit om complexe uitdagingen te vertalen naar simpele oplossingen. Boll kan uitstekend overweg met nieuwe technologieën, zoals public cloud en geavanceerde (cloud) security services. Hij slaagt er bovenal in dergelijke technologieën te laten aansluiten bij de business van de resellers die de producten van Sophos implementeren. Arjan Boll wordt pragmatisch, bekwaam en begripvol genoemd. 'Een creatieve denker met altijd focus op praktische resultaten. Een echte winnaar'.

Daan de Groot werkt sinds 2010 bij Cisco en is al voor de tweede keer op rij genomineerd in deze categorie. Sinds 2019 is hij de drijvende kracht achter de Nederlandse partnerorganisatie van de Amerikaanse netwerkleverancier. In die rol is hij zeer actief met het promoten van onder meer de nieuwste managed services, platform services en as-a-service modellen. Daan de Groot stimuleert partners om ook zelf met ideeën en initiatieven te komen. In het kader van Digitale Versnelling Nederland, waarmee Cisco de digitalisering in Nederland wil bevorderen, investeerde hij bijvoorbeeld in de healthcare oplossing Video Consult van Avit, Cisco Partner of the Year 2020.

Kenneth del Rio van Heese is hét gezicht van VMware in de Nederlandse IT-channel. In mei 2021 promoveerde hij tot Director Channel Sales Benelux bij het Amerikaanse softwarebedrijf. Del Rio van Heese is verantwoordelijk voor de relaties met Nederlandse VMware-partners als AnylinQ, Insight, SoftwareOne en PQR. Mede door zijn toewijding, inzet en niet aflatende humor, is Del Rio van Heese volgens deze partijen 'een persoonlijkheid en graag geziene contactpersoon, met een growth mindset, altijd bereikbaar en meedenkend over de volgende stappen in onze ontwikkeling.' Kenneth del Rio van Heese wordt gezien als iemand die gepassioneerd werk maakt van 'een nauwgezette orkestratie van het Nederlandse partnerecosysteem'.

Roy Lamain is Channel Manager bij NorthC Datacenters, met tien duurzame datacenters dé aanbieder van colocatie- en connectiviteitsdiensten in Nederland. Hij trad begin 2021 in dienst bij NorthC, na een carrière van ruim tien jaar bij Dell EMC en Dell Technologies waar hij het schopte tot Partner Account Executive. Lamain, die business administration and management studeerde aan de Hanzehogeschool Groningen, lanceerde in april 2021 een geheel vernieuwd partnerprogramma, met als gevolg een hoeveelheid aanmeldingen van nieuwe partners die de stoutste verwachtingen overtrof. 28 partners op het moment dat Lamain door collega's in het kanaal werd genomineerd voor deze prestigieuze award, 'and still counting'.

 Breng uw stem uit op www.dutchitawards.nl

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!