Redactie - 21 december 2016

Trend Micro en Sogeti werken samen

Trend Micro, speler in cybersecurity-oplossingen en IT-dienstverlener Sogeti hebben een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten. Deze samenwerking voorziet in een totaalaanbod van security-technologie van Trend Micro en aanvullende diensten van Sogeti voor de beveiliging en compliancy-tools en audits voor cloud-omgevingen, data, virtuele infrastructuren en endpoints. Organisaties in de gehele Benelux kunnen per direct gebruikmaken van het gecombineerde aanbod.

Elk bedrijf, of het nu een internationaal opererende enterprise is of een online startup, krijgt te maken met dreigingen uit een cybercrime-landschap dat continu verandert. Daarnaast komt er vanuit lokale en Europese overheden steeds meer regelgeving op het gebied van veiligheid, privacy en rapportage, waar bedrijven aan moeten voldoen. De inzet van technologie alleen is niet meer voldoende om tegemoet te komen aan deze regels en om goede bescherming te bieden tegen moderne bedreigingen. Door het samenbrengen van de security-oplossingen van Trend Micro en de expertise van Sogeti op het gebied van implementatie, beheer, monitoring en rapportage, ontstaat een end-to-end-aanbod waardoor organisaties volledig ontzorgd worden op het gebied van cybersecurity en compliancy.

“Wij geloven sterk in een best-of-breed-aanpak. Daarom hebben wij met Trend Micro een partner geselecteerd die bewezen heeft de juiste technologie in huis te hebben voor het beschermen van data en systemen”, zegt Rogier van Agt, Head of Security bij Sogeti. “Dankzij deze strategische samenwerking ontzorgen wij klanten op het gebied van security en compliancy. Zo kunnen zij zich focussen op de core business van hun onderneming, wetende dat die belangrijke zaken goed geregeld zijn.”

Tonny Roelofs (foto), Director Alliances bij Trend Micro over de samenwerking: “Door de complexiteit van het security-landschap en de veranderende wet- en regelgeving is naast technologie ook vergaande expertise nodig voor een optimale bescherming tegen moderne bedreigingen. We zijn er dan ook van overtuigd dat organisaties dankzij de combinatie van onze technologie en de expertise en SOC-diensten van Sogeti, in staat zijn zich zowel tegen de nieuwste bedreigingen te wapenen als compliant te zijn aan wet- en regelgeving.”

On premise en managed service

Sogeti biedt klanten de mogelijkheid om de technologie van Trend Micro on premise te gebruiken of via een managed service. In beide gevallen zet Sogeti zijn geavanceerde Security Operation Centers (SOC) in voor het beheer en monitoring van de infrastructuur, virtuele infrastructuren, eindpunten en de data die daarop is opgeslagen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!