Redactie - 06 januari 2017

Startup Holland TV gelanceerd door Kamp en Prins Constantijn tijdens CES 2017

Prins Constantijn van Oranje van StartupDelta, Minister Henk Kamp van Economische Zaken en founder Yillmaz Schoen van de Zwolse startup TradeCast hebben op technologiebeurs CES in Las Vegas de online tv-zender Startup Holland TV gelanceerd, ee online videoplatform gericht op het promoten van Nederlandse startups op wereldschaal. Startup Holland TV is nu te bekijken via www.startupholland.tv of als app op iOS en Android.

TradeCast (www.tradecast.tv) is een totaaloplossing op de markt om een eigen interactieve tv-zender en video platform te beheren. TradeCast biedt de combinatie van een cloud-based lineaire tv-zender en VOD/OTT-, on demand-, streaming- en live uitzendmogelijkheden. En het verrijken van je content gaat sneller dankzij TradeCast’s vele mogelijkheden voor interactiviteit en e-commerce, zoals in-video buying en het insturen en publiceren van user generated content.

Startup Holland TV (www.startupholland.tv) is een Engelstalige, interactieve online tv-zender, volledig gericht op het promoten van het Nederlandse startup-ecosysteem. De zender is 24/7 online te bekijken als webkanaal en als apps voor iOS, Android, Apple TV en Smart TV’s. De cloud-lineaire tijdlijn laat aaneengesloten de beste nieuwe innovaties uit Nederland zien. Content is ook on demand en live beschikbaar, met als belangrijkste doel het presenteren van Nederlandse startups op een wereldwijde schaal en het bevorderen van de verbindingen en samenwerkingen tussen Nederlandse startups onderling.

Met de lancering van Startup Holland TV beweert TradeCast dat iedereen gemakkelijk een eigen tv-zender kan starten met deze in Zwolle ontwikkelde techniek. Of het nu gaat om merken, bedrijven, universiteiten, voetbalclubs, popsterren, politieke partijen of dj’s: met de technologie van TradeCast kan iedereen - op een kostenefficiënte wijze - het heft in eigen hand nemen in de snel veranderende mediawereld. De komende tijd onthult TradeCast een aantal grote, internationale samenwerkingspartners voor Startup Holland TV. Yillmaz Schoen, CEO van TradeCast: “Startup Holland TV gaat vanaf nu een enorme bijdrage leveren aan de zichtbaarheid van alle innovaties in het Nederlandse startup-ecosysteem en dat is echt fantastisch. We creëren op een laagdrempelige manier meerwaarde voor alle hardwerkende Nederlandse startups, in welke fase van hun ontwikkeling ze zich ook bevinden, en dat is een geweldig voorbeeld van hoe de techniek van TradeCast effectief kan worden ingezet.”

Voor en door startups

Minister Henk Kamp van Economische Zaken: “Startup Holland TV is het eerste online tv-kanaal voor en door startups. Bijzonder is dat hierdoor de eerste startup community ontstaat waarbij Nederlandse startups zelf content kunnen uploaden en content van anderen gratis en op elk moment kunnen bekijken. Ze werken hierdoor samen aan een sterk merk en hun informatie is op elk moment en heel laagdrempelig beschikbaar.”

Prins Constantijn van Oranje, speciale gezant van StartupDelta: “StartupDelta is trots om launching customer te zijn van TradeCast en samen met Minister Kamp en TradeCastStartup Holland TV te lanceren tijdens CES in Las Vegas.”

CES 2017

TradeCast, als één van de gekozen deelnemers aan de Economische Handelsmissie naar Las Vegas en Silicon Valley, maakt in januari 2017 zijn internationale debuut op de showfloor van CES 2017 in Las Vegas. Ook lanceert TradeCast binnenkort meerdere grote themakanalen en online tv-zenders, waaronder voor BN’ers, landelijke sportclubs en internationale bedrijven. De avonturen van TradeCast en de andere startups die deelnemen aan de handelsmissie zijn vanaf nu te volgen op Startup Holland TV (www.startupholland.tv).

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!