Witold Kepinski - 23 maart 2017

Cisco rondt overname AppDynamics voor 3,7 miljard dollar af

Cisco rondt overname AppDynamics voor 3,7 miljard dollar af image

Cisco Systems heeft de overname van AppDynamics voor 3,7 miljard dollar afgerond. AppDynamics biedt een cloud applicatie en business monitoring platform. Het Application Performance Intelligence Platform van AppDynamics biedt een 'disruptive' technologie, die niet alleen real-time monitoring en bemiddeling mogelijk maakt, maar ook de impact van de performance op zakelijk niveau kan laten zien.

AppDynamics monitort mobiele apps en websites met als doel bugs snel te ontdekken en herstellen. Het bedrijf bestaat sinds 2008 en haalde in de eerste negen maanden van vorig jaar een omzet van 158,4 miljoen dollar. De overname moet tegen april rond zijn. AppDynamics heeft momenteel 1.975 klanten. 

AppDynamics is een leidend APM product volgens het APM quadrant van Gartner, aldus Coen Meerbeek die werkzaam is als Online Performance Consultant bij SMT uit Zoetermeer. "Zij zijn in staat om zeer snel te itereren en groeien door een krachtig data platform. Grote hoeveelheden metrieken worden snel verwerkt zonder impact op de productsystemen waar deze uit komen. Gestart in 2010 en toch nu al een leidend platform. AppDynamics is het antwoord op bedrijven die transformeren. Bedrijven die de overstap naar het Software Designed Data Center maken. Software is voor veel bedrijven het antwoord op veranderende bedrijfsmodellen, zelfs voor bedrijven die traditioneel niets met software te maken hebben."

Monitoring

AppDynamics gebruikt verschillende data sources als het om monitoring gaat, aldus Meerbeek. De Agent, een App agent die software instrumenteert en je bij verstoringen helpt om vanaf de business transactie tot in de code deze problemen te analyseren. Er is in deze versie een agent voor Java, .Net, NodeJS en PHP. En daarnaast een Machine agent die machine data verzamelt zoals CPU, Memory en Disk. Deze agent is middels extensies breder inzetbaar. Ten tweede is er Database Monitor, een aparte controller die allerlei database informatie verzamelt. Ten derde is End User Monitor. Real User Monitoring voor Mobile en Web.

Dynamics CEO David Wadhwani blijft aan en bestuurt zijn bedrijf binnen een nieuwe Cisco business unit waarbij wordt gerapporteerd aan Rowan Trollope, baas van de Cisco IoT en Applications business.

Software Defined Network

Voor Cisco is het de grootste overname sinds ceo Chuck Robbins in 2015 het roer overnam van John Chambers. Al is het geen totale verrassing: Cisco, sowieso niet vies van een overname, verdiende de afgelopen decennia zijn geld met het verkopen van netwerkhardware. Maar de markt verschuift vandaag naar goedkopere hardware met intelligente software. Het zogenaamde software defined network. Daar past AppDynamics prima in.

WK

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!