Witold Kepinski - 24 maart 2017

DC Valley start bouw duurzaam datacenter in de FoodValley

DC Valley start bouw duurzaam datacenter in de FoodValley image

DC Valley heeft de plannen voor de bouw van een state-of-the-art en duurzaam datacenter gepresenteerd in de FoodValley regio bij Ede en Veenendaal. Deze regio is volgens de organisatie economisch sterk in opkomst en kent een grote vertegenwoordiging aan ICT-gerelateerde ondernemingen.

et DC Valley datacenter is het antwoord op de groeiende vraag naar lokale dataopslag en -verwerking en wordt ontwikkeld in samenwerking met lokale ondernemers. De door DC Valley geproduceerde warmte wordt geleverd aan omliggende bedrijven. Datacenterspecialist Unica Fastcom heeft de opdracht gekregen voor de bouw, naar verwachting wordt DC Valley begin 2018 opgeleverd.

“Werken in de cloud, opslag op afstand en het omgaan met grote hoeveelheden data: het zijn de vraagstukken van deze tijd”, zegt Fius van Laar, project developer van DC Valley. “Maar tegelijkertijd wil je ook de intrede van Edge Computing goed faciliteren. Met dit datacenter helpen we bedrijven in de regio en daarbuiten met een state-of-the-art oplossing in de achtertuin. De uitstekende connectiviteit op bedrijventerrein A12 in Ede maakt dit mogelijk. Deze unieke vorm van co-creatie leidt de komende maanden naar de meest optimale inrichting van het datacenter. We nodigen regionale partijen uit om deel te nemen in het co-creatieteam. Eén van de punten die naar voren komt is de wens om zowel veilig als toegankelijk binnen te kunnen komen, zelfs samen met de eindklant. Straks kan er vergaderd én gewerkt worden in het datacenter dat hiermee een unieke regionale businessrol krijgt. Het datacenter vervult zo een aanjaagfunctie in de lokale economie.”

 

Voor het beheer van het datacenter verwacht DC Valley een aantal banen te creëren beweert Van Laar: “Daarnaast sluiten we aan op regionale initiatieven voor de IT-sector zoals ICT Valley en ICT Campus. Op de grens van Ede en Veenendaal ontstaat zo een innovatief regionaal cluster waarin IT-bedrijven samenwerken met bijvoorbeeld Wageningen Universiteit en Research om zo binnen de foodsector te innoveren. De regio staat ook bekend als FoodValley: overheid, ondernemers, onderzoekers en onderwijsinstellingen werken samen om een magneetregio te zijn voor de foodsector in Nederland."

Fotot Vlnr: Henk Kieviet (voorzitter ICT Valley), Marco Verloop (Wethouder Economie Gem. Veenendaal), Gerard Heuvelman (BV Stichts Beheer van 1952), Fius van Laar (Project Developer DC Valley) en Paul Ike (directeur Unica Fastcom)

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!