Redactie - 31 maart 2017

Probleemloze overgang van Xibis op G DATA Managed Endpoint Security

IT-dienstverlener Xibis uit Gorinchem stapte vorig jaar over op Managed Endpoint Security van G DATA. Het bedrijf gebruikt de oplossing inmiddels voor bijna al zijn klanten. “De situatie zoals hij nu is, biedt voor iedereen voordelen”, zegt Marcel Zakonski, accountmanager van Xibis.

Steeds meer resellers en dienstverleners kiezen voor het aanbieden van managed services. Ze sluiten daarmee contracten af met terugkerende inkomsten en kunnen zich richten op hun rol als adviseur. Eindklanten profiteren tegelijkertijd van een betrouwbare en schaalbare oplossing met voorspelbare kosten. Xibis maakte die overstap een aantal jaar geleden, maar het blijft de totaaloplossing die het aanbiedt doorontwikkelen. Daarom stapte het over op G DATA.

Bedrijfsprocessen

Xibis begon in 1989 als consultant voor productiebedrijven die werken met de software van Baan en Infor. Accountmanager Marcel Zakonski: “We geven advies over bedrijfsprocessen in de breedste zin van het woord en kregen op een gegeven moment steeds meer vragen over de complete kantoorautomatisering. Dat zijn we toen op gaan pakken en dat resulteerde in een ICT business unit.”

Totaaloplossingen

Xibis doet het ondertussen prima. Het is in heel Nederland en België actief bij ongeveer tachtig bedrijven. De klantenkring is in de loop van de jaren breder geworden en komt onder andere uit de machine- en apparatenbouw, de automobielindustrie, de voedingsmiddelenindustrie, de vliegtuigbouw, de handel, de bouwtoeleveringsindustrie en de meubelbranche. “We merken vooral veel vraag naar cloudoplossingen en totaalontzorging. Wij willen een one-stop-shop zijn. Eén van de diensten die we bieden is een kant-en-klare totaaloplossing via managed services.”

Security

Uiteraard was security al een onderdeel van die totaaloplossing, maar de securitypartner waarmee Xibis tot vorig jaar samenwerkte voldeed niet meer. “De oplossing miste functionaliteiten die wij er wel bij wilden hebben. Het was niet breed genoeg. Dus gingen we op zoek naar iets anders dat wel paste. Naar een vendor met een securityoplossing waarin ook beveiliging zit voor moderne aanvallen zoals ransomware en cryptoware.”

De Exploit Protection biedt daarbij ook uitstekende bescherming tegen zero-days exploits. Hierdoor zijn endpoints met verouderde software beter beveiligd. Ook kunnen endpoints met de Policy Manager zo worden ingeregeld dat er onder andere geen bedreigingen zijn vanaf externe apparaten zoals USB-sticks en externe harde schijven.

Aansluiten

Zakonski kwam zelf met de naam van G DATA. “Hiervoor was ik eigenaar van twee winkels waar we G DATA verkochten. Op die manier ken ik het bedrijf. En toen we in gesprek gingen bleek het perfect aan te sluiten bij onze wensen.”

G DATA Managed Endpoint Security geeft resellers en dienstverleners de mogelijkheid om vanuit één centrale omgeving grote aantallen klanten en licenties te beheren. Door de Report Manager is de systeembeheerder ook makkelijker en sneller op de hoogte van eventuele bedreigingen binnen de IT-infrastructuur. Analyses en rapporten kunnen periodiek worden verstuurd, maar ook direct bij melding, zodat er niet zelf hoeft te worden ingelogd om de endpoints en de veiligheid daarvan te controleren. Het zorgt ervoor dat het werk van de partners van G DATA makkelijker wordt, dat ze hun klanten volledig kunnen ontzorgen en meer ruimte krijgen voor upselling.

Koppelen

“Wat vooral heel belangrijk voor ons was, is dat de oplossing te koppelen moet zijn aan de monitoring tool die we al hebben. Dat was geen enkel probleem. Daardoor kunnen we G DATA gewoon vanuit onze centrale omgeving uitrollen richting onze klanten.”

Overstap

De overstap had volgens Zakonski dus niet veel voeten in de aarde. “Technisch gezien niet. Uiteraard moet je altijd leren werken met een nieuw product. G DATA biedt meer functionaliteiten dan de oplossing die we daarvoor altijd aanboden. Dus moesten we ons er in verdiepen. Maar uiteindelijk is dat geen probleem geweest. Dat komt ook omdat G DATA een goede supportdesk heeft en we altijd de hulp kregen die we nodig hadden. We hadden het daardoor binnen no-time helemaal draaien.”

Gewend

Het oude contract liep eind december 2016 af. “G DATA gaf ons het goede advies om vanaf september al met een kleiner aantal licenties aan de slag te gaan. We hebben eerst onze eigen organisatie omgezet en daarna de eerste klanten. Vanaf 1 januari zijn de andere klanten overgestapt. Omdat we er al een paar maanden mee hadden gewerkt waren we er toen al helemaal aan gewend.”

Op één klant na, die een afspraak met een andere security-leverancier heeft, werken alle klanten waaraan Xibis hun managed-services-oplossing levert, nu met G DATA. “Het kostte ons geen moeite om hen te overtuigen. Ze vertrouwen ons advies en onze expertise. Bovendien komt uit vergelijkende tests dat de detectie van G DATA al jarenlang tot de beste uit de industrie behoort, waar concurrerende bedrijven veel meer in pieken en dalen scoren. Continue uitstekende kwaliteit is bij IT-security een belangrijk criterium.”

Updates

Eén van de grote voordelen voor zowel Xibis als voor zijn klanten is volgens Zakonski dat G DATA, naast het bieden van bescherming tegen bedreigingen, ook de updates van Microsoft, Adobe en zo’n 1500 andere softwareleveranciers via hetzelfde centrale systeem kan laten uitvoeren. “Patch management plus, dus. Het is voor de veiligheid bij onze klanten enorm belangrijk dat dat goed gebeurt en het is heel prettig dat dat nu geïntegreerd is.”

Win-win

Het automatisch uitvoeren van de updates zorgt ervoor dat de klanten van Xibis per saldo goedkoper uit zijn dan dat vorig jaar het geval was, legt Zakonski uit. “De totale oplossing van G DATA zelf is iets duurder dan die van de vorige leverancier. Maar daar zit het patch management dus bij in. Omdat we dat voorheen zelf moesten uitvoeren en nu niet meer, bespaart dat kosten voor onze klant.” Een win-win-situatie dus, legt Zakonski uit. “Onze klant heeft minder kosten, terwijl het meer functionaliteiten heeft. En wij houden onder aan de streep ook meer over.”

Korte lijnen

Het zorgt ervoor dat Zakonski en zijn collega’s zeer tevreden terug kijken op de overstap. Dat komt ook door de goede klik met G DATA. “Het is een prettig bedrijf om mee samen te werken omdat de organisatie relatief klein en heel flexibel is. De lijnen zijn daardoor heel kort. Ze denken mee met ons salesproces en onze technische uitdaging.”   

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Comstor BW 11 tm 17 dec 2023
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!