Witold Kepinski - 05 april 2017

OVH koopt VMware vCloud Air onderdeel

OVH koopt VMware vCloud Air onderdeel image

De Franse cloud datacenter specialist en dienstverlener OVH koopt voor een onbekend bedrag het VMware vCloud Air onderdeel. De twee partijen zeggen hierdoor nog nauwer samen te gaan werken, onder andere rond het software defined data center (SDDC).

vCloud Air is VMware’s cloud-aanbod, gebaseerd op het software-defined datacenter, en is specifiek ontworpen tegemoet te komen aan de behoeften van organisaties aan een veilige, hybride cloud-ervaring. Door de recente introductie van bi-directioneel, zero-downtime cloud-migratie en de hybride DMZ-architectuur, kunnen klanten hun migratie naar de cloud versnellen en tegelijkertijd security, compliance en controle handhaven.

De overname moet in het tweede kwartaal worden afgerond. OVH bedient met zijn hybride cloud aanbod meer dan 1 miljoen klanten waarbij diensten vanuit 260,000 servers worden aangeboden. De dienst gaat nu vCloud Air "powered by OVH" heten.

OpenStack en AWS

VMware CEO Pat Gelsinger kijkt uit naar een nauwe samenwerking met OVH. VMware, onderdeel van Dell Technologies, zag zijn omzet in 2016 met 9 procent stijgen naar 2,03 miljard dollar. Groeikansen liggen voor VMware en Dell ook bij OpenStack en de samenwerking met Amazon Web Services (AWS) die gebruik maakt van VMware technologie en de Dell EMC Virtustream services.

VMware vCloud Air is een concurrent van AWS concurrent. VMware ziet meer kansen in samenwerking met AWS dan volop te concurreren, vandaar de verkoop. VMware heeft inmiddels een netwerk van 4400 vCloud Air service providers die het onder andere opnemen tegen Amazon Web Services en Microsoft Azure.

Door: Witold Kepinski

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!