Redactie - 12 april 2017

Bynder kiest voor Oracle NetSuite OneWorld

Bynder kiest voor Oracle NetSuite OneWorld image

De Nederlandse leverancier van marketingsoftware Bynder heeft in minder dan twee maanden Oracle’s NetSuite OneWorld in gebruik genomen. Bynder zet de oplossing in voor het beheren van bedrijfskritische processen, zoals financiële administratie, rapportages en wereldwijde financiële consolidatie van zeven vestigingen in Dubai, Barcelona, Londen, Boston, Amsterdam en Rotterdam en transacties in twintig valuta. Met NetSuite OneWorld is Bynder in staat om snel uit te breiden naar nieuwe landen en beschikt het over realtime en actuele data met het oog op het beheren van zijn bedrijfskritische processen.

Bynder is in 2013 opgericht in Amsterdam. Het bedrijf maakte een snelle groei door dankzij een sterke vraag naar zijn software. Deze zorgt voor merkconsistentie dankzij samenwerkings-portals waarmee brandmanagers en marketeers nieuw marketingmateriaal kunnen creëren, reviewen en goedkeuren. Ook is dat materiaal met één muisklik binnen het bedrijf te delen. Bynder heeft inmiddels meer dan 350 klanten wereldwijd, waaronder KLM Royal Dutch Airlines, Logitech en AkzoNobel. Het bedrijf zocht een volledig cloudgebaseerde oplossing en zag al snel dat NetSuite OneWorld de enige oplossing was die kon voldoen aan alle eisen.

Bynder koos na een gedegen selectieproces voor NetSuite OneWorld dat binnen twee maanden in gebruik werd genomen. De oplossing ondersteunt 190 valuta, twintig talen en geautomatiseerde belastingcompliance voor meer dan honderd landen en voorziet in: 

Betere business-forecasting. Realtime data maakt het mogelijk om business-opportunity’s snel te identificeren.

Een flexibel en krachtig platform. Het krachtige SuiteCloud-ontwikkelplatform stelt Bynder in staat om eigen velden toe te voegen en op maat gemaakte templates te creëren voor legacy-klanten met complexe contracten. Daarnaast kunnen medewerkers snel en eenvoudig aanpassingen doorvoeren als de business daarom vraagt.

Geavanceerde financiële automatisering. Ondanks een groei van 300 procent sinds de implementatie van NetSuite OneWorld en ondanks het onderbrengen van de financiële administratie in eigen huis, telt de financiële afdeling slechts zes medewerkers. Dankzij het platform krijgen klanten hun factuur in de eigen valuta geautomatiseerd toegezonden.

Significante besparingen op IT-kosten en sterk verminderde complexiteit. De bewezen veilige cloudoplossing van NetSuite zorgt ervoor dat bedrijven geen zorgen meer hebben over het beheren en onderhouden van hun businessapplicaties. Verder kan Bynder snel en gemakkelijk vestigingen opzetten.

Ingebouwde intelligentie. Bynder beschikt over realtime toegang tot business-performance met het oog op betere besluitvorming en geavanceerde rapportages voor investeerders met één muisklik.

“NetSuite is een robuust ERP-platform dat snel en gemakkelijk is op te zetten”, zegt Tim Lorijn, controller bij Bynder. “Zolang je open staat voor nieuwe ontwikkelingen, kun je zoveel als je wilt verbeteren, aanpassen en automatiseren. NetSuite is een enabler van groei in plaats van een drempel.”

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!