Wouter Hoeffnagel - 11 mei 2017

Thin client-oplossing van IGEL ondersteunt Windows 10 IoT Enterprise

Thin client-oplossing van IGEL ondersteunt Windows 10 IoT Enterprise image

IGEL Technology, leverancier van endpoint management software, maakt bekend de IGEL Universal Desktop-oplossingen UD5 en UD6 thin clients te hebben geüpgraded. De thin clients ondersteunen nu ook Windows 10 IoT Enterprise.

“Onderzoekers voorspellen dat er in 2020 meer dan 20 miljard IoT-devices op het Internet zijn aangesloten. Hierdoor komen er steeds meer organisaties die dergelijke devices willen toepassen om initiatieven voor de digitale transformatie in gang te zetten”, zegt Matthias Haas, Chief Technology Officer bij IGEL. Met de IGEL UD5 en UD6 thin clients met Windows 10 IoT Enterprise wil IGEL het beheer van IoT-devices binnen IT-organisaties vereenvoudigen.

Flexibiliteit, veiligheid en beheersbaarheid

De IGEL Universal Desktop UD5 en UD6 thin clients zijn respectievelijk uitgerust met een Intel Celeron dual-core en quad-core processor. Naast Windows 10 IoT Enterprise ondersteunen IGEL UD5 en UD6 thin clients eveneens IGEL OS, IGEL’s op Linux gebaseerd besturingssysteem. Om gebruikers veilig te laten werken met zowel hun IGEL desktops als hun IoT-devices met Windows 10 IoT Enterprise, bieden de IGEL UD5 en UD6 thin clients een breed palet aan netwerkprotocollen, waaronder Microsoft Remote Desktop Protocol (RDP)-client.

Met de endpointbeheeroplossing IGEL Universal Management Suite (UMS) zijn organisaties in staat alle IGEL endpoints centraal te beheren. UMS zorgt dat IT-beheer automatisch controle houdt op de backend en tegelijkertijd een herkenbare, gemakkelijke omgeving biedt voor gebruikers. Haas: “We ondersteunen vrijwel alle devices en besturingssystemen vanuit IGEL UMS, ook Windows 10 IoT Enterprise. Onze aanpak heeft in het endpointbeheer een daadwerkelijke verandering gebracht.”

Extra ruimte voor eigen toepassingen

Om met Windows 10 IoT Enterprise te kunnen functioneren, zijn IGEL UD5 en UD6 thin clients standaard uitgerust met 4GB RAM-geheugen en 32GB flitsgeheugen. Hierdoor is er voldoende ruimte om eigen bedrijfstoepassingen te installeren, evenals drivers en hulpmiddelen die nodig zijn om randapparatuur aan te sturen, waaronder digitale dictafoons. Daarnaast zit op IGEL UD5 en UD6 clients een softwarelicentie voor regelmatige firmware-updates.

“Vanwege het toenemend risico op ransomware en cyberaanvallen, heeft elke organisatie tegenwoordig de plicht endpoints te beveiligen”, zegt Mark Bowker, senior analist, ESG. “Er is terecht veel bezorgdheid over de veiligheidsrisico’s, bijvoorbeeld in sectoren als de gezondheidszorg en de maakindustrie die IoT-devices willen inzetten om beter inzicht te krijgen in hun bedrijfsprocessen. De veilige oplossingen voor endpointbeheer en -ondersteuning voor Windows IoT Enterprise van IGEL zorgen ervoor dat organisaties en hun medewerkers de taken kunnen uitvoeren in een robuuste computeromgeving waarin de toegang tot bedrijfsgegevens wordt beschermd.”

Wisselen tussen virtualisatieprotocollen

Alle IGEL UD thin clients zijn gepre-configureerd en ondersteunen alle gangbare virtualisatieprotocollen. Klanten kunnen kiezen uit Citrix HDX, Microsoft RDP/Remote FX of VMware Horizon. Tevens kunnen zij virtualisatieprotocollen toevoegen of aanpassen, waarbij IGEL UMS snel schakelt en veranderingen in het hele netwerk doorvoert en zo nodig alleen op specifieke endpoints. Het UMS laat ook toe endpoints toe te voegen of te verwijderen en software-updates door te voeren zodat altijd met de laatste versie van software gewerkt wordt.

IGEL UD5 en UD6 thin clients voor Windows 10 IoT Enterprise zijn vanaf 15 mei 2017 beschikbaar en kunnen via IGEL-distributeurs aangeschaft worden.

Vertiv BW 27-05-2024 tm 10-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!